Сексът преди заспиване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Интимните преживявания преди сън принципно са здравословни и благотворни за организма.

Как обаче се отразява върху съня, зависи и например от това как е протекъл денят ни.

Ако е бил динамичен, натоварен, едва ли ще заспим трудно вечерта. В такива моменти дори сексът преди сън може да попречи на необходимостта на организма от сън, и даже може да ни разсъни за повече и да не успеем да си починем добре.

При по-хармонично протекъл ден, интимните ласки и занимания са много благоприятни, след това да заспим и организмът да се зареди с ползотворна енергия.

Общо взето обаче сексът е полезен, и, дори да попречи на моментното заспиване, ще даде на организма тонуса за следващия ден.

Събуждаме се, и някак сме заредени с енергия и по-позитивна нагласа.

Ако сме правили секс, предразполагаме организма към сънливост, защото изхвърляме негативната енергия, стреса, отбелязват специалисти.

Мъжете и жените обаче имат различни реакции, след като са правили секс.

На дамите например по-трудно им се приспива след оргазъм, съзнанието им се задържа принципно още будно. Затова и дори да са сънливи след правенето на любов, обичат да се гушкат, докато им се приспи повече.

За мъжете пък е доста по-лесно да заспят сладко. Причината е, че с еякулацията се освобождава значително количество хормони, а с тях и енергия, което води до сънливост и отпуснатост.

Достигайки максимална релаксация, стават по-предразположени към сън.

Вижте още:

Как да си припомняме сънищата 

4 навика за успех преди сън


 

Коментари към "Сексът преди заспиване ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg