Скариди с пресен лук и бяло вино

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Настроението ни започна да става все по-морско, така че решихме да се поглезим с една подходяща рецепта - скариди с пресен лук и бяло вино!

Сега е моментът да си я забъркате и вие, защото на пазара все още може да се открие хубав пресен лук. Но няма да е така още дълго, така че побързайте. Ето я и рецептата...

Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
6 скилидки чесън
1 ч. ч. нарязан зелен лук
1 ч. ч. ситно нарязан магданоз
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян черен пипер
1/4 ч. л. люспи от червен пипер
800-900 г бланширани скариди
1/3 ч. ч. сухо бяло вино или бульон

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 260 С.

В блендер се поставят обелените скилидки чесън и зехтинът. Смила се и се прибавят зеленият лук, магданозът, солта и пиперите. Сместа се пасира до еднородност.

Скаридите се почистват, ако е нужно и се поставят в голяма купа. Отгоре се поливат със зеления сос.

Скаридите се разбъркват добре, като се следи да бъдат добре смесени със зеления сос.
Разпределят се в огнеупорна форма заедно със соса и се поливат с виното.

Скаридите със зеления сос се пекат 10 минути или докато сосът започне да къкри. По време на печенето един път скаридите се разбъркват.

Скаридите със зеления сос се поднасят с хляб.

Да ви е вкусно!
 


 

Коментари към "Скариди с пресен лук и бяло вино ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg