Скони с Рикота и сушени домати

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако не знаете какво са „сконите”, ще ви кажем, че името им е ирландско и най-общо те представляват малки хлебчета с най-различен пълнеж – сладък или солен. Те се приготвят бързо и още по-бързо се опустошават! Защото са много вкусни и стават както за сутрешна или следобедна закуска, така и за залъгване на глада от време на време.

Ние решихме да ви изкушим със скони по италиански – с Рикота и сушени домати. Много са вкусни, пробвайте ги…

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

1/2 глава кромид лук

375 г брашно

2 ч. л. бакпулвер

щипка сол

125 г извара или Рикота

1 с. л. сушен босилек

1 с. л. сушен риган
50 г сушени домати, нарязани на дребно
250 мл прясно мляко
1 жълтък

1 с. л. прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 С. Зехтинът се сгорещява в тиган, прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава до омекване.

В голяма купа се пресява брашното, бакпулверът и солта и сместа се разбърква с вилица. Прибавят се лукът, Рикотата, подправките и доматите, като след всяко се разбърква с вилица. Постепенно се сипва и млякото, разбърквайки с вилица до получаване на меко тесто.

Прехвърля се върху набрашнена повърхност и бързо се доомесва. Тестото се оформя на топка, след което се разточва на питка с дебелина 2,5 см.

Разрязва се на 6 части, които се нареждат в огнеупорна тава. Намазват се с разбит жълтък с вода.

Сконите с Рикота и сушени домати се пекат 25 минути.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Скони с Рикота и сушени домати ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg