Почувствайте горещия дух на Италия! Няма по-добър начин да го направите от това да си оближете пръстите, след като си похапнете една вкусна порция спагети. А щом ще е паста, нека да е сицилианска!
Необходими продукти:
1 пакет спагети
За соса:
3-4 пресни домата
пресен босилек
зехтин
2-3 средно големи картофа
1 патладжан
сирене и кашкавал
Начин на приготвяне:
Сложете спагетите в дълбока тенджера с подсолена вода, в която сте сложили и малко зехтин. Варете ги докато не станат леко жилави и след това ги прецедете добре, докато водата не остане съвсем бистра.
Намачкайте доматите, заедно с босилека и зехтина с помощта на хаванче и чукче. Ако искате, можете и да ги пасирате с блендер. Нарежете картофите и патладжана и ги сложете да се пържат в не много зехтин. Прибавете към тях доматения сос и изчакайте сместа да се сгъсти добре на бавен огън. Когато соса е почти готов, прибавете към него и натрошеното сирене и разбъркайте добре.
Залейте спагетите със соса и ги поръсете с настърган кашкавал или ако предпочитате, сирене пармезан.
Гарнирайте със стръкче босилек и нападайте!