Стига с това мрънкане, сърдене и злобеене! Време е да се вземем в ръце…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Много лесно ни е да мрънкаме, да обвиняваме другите за нашите неуспехи, да търсим кусури и вместо да се усмихнем на всяка позитивна идея, да реагираме: „То т‘ва няма как да стане…“

 

Навсякъде е пълно с намръщени хора - на едни не им стигат парите, на други не им стига времето, трети нещо ги боли, четвърти се скарали с половинката, пети са възпълни и с ниско самочувствие… И всеки си мисли, че неговите проблеми са най и, че ИМА ПРАВО да бъде злобен, заядлив и намусен.

 

Но вместо да се чудим кой и за какво ни е виновен, защо по-добре не започнем сами да се справяме с живота си?! Защото в крайна сметка до голяма степен той си зависи само и единствено от нас! Ако не ви се вярва, опитайте…

 

Опитайте да кажете: „Сбогом“ на хората, които ви обиждат ежедневно и които потъпкват самочувствието ви. И ще видите колко много са тези, които наистина държат за вас, но вие някак си сте го пропускали.

Опитайте да се разходите в парка, вместо да се забиете в МОЛ-а и да се тъпчете със сандвичи. И ще видите, че денят ви ще бъде многократно по-приятен.

Опитайте за 1 седмица да не вечеряте след 18:00 и ще видите колко по-хубави ще бъдат сънищата ви, с колко по-добро настроение ще се събуждате и колко по-уверени ще бъдете през целия ден!

Опитайте да се усмихвате поне на 5 случайни минувачи всеки ден, без да ви пука, че ще ви помислят за луди. И ще видите, че хората не са толкова гадни и не всеки от тях мисли само как да ви прецака.

Опитайте да се поставите на мястото на другия, преди да го съдите. И ще видите, че всяка ситуация е пълна с различни гледни точки, които могат да ви научат на нещо ново.

Опитайте всеки път, преди да отсечете: „Не мога да се справя с това!“, да си кажете: „Ще опитам!“ И ще разберете, че възможностите ви са много по-големи, отколкото предполагате.

Опитайте поне веднъж на ден, вместо да запалите цигара, да си хапнете портокал или да изпиете чаша вода. И ще видите колко по-добре ще се чувствате само след седмица.

Опитайте, вместо да се разкрещите, да поемете въздух и да попитате: „Какво те накара да постъпиш така?“ И ще видите, че с разговор и разбирателство се решават почти всички проблеми.

Опитайте се да стоите с изправен гръб и само след дни ще видите, че паметта ви и способността ви да мислите са се подобрили. А стойката ви е много по-привлекателна.

Опитайте за няколко дни да не слагате сол на храната и ще видите, че ще ядете поне с 20% по-малко.

Опитайте преди да кажете: „Ти си виновен!“, да помислите дали пък и вие нямате вина. И ще видите, че няма нищо страшно да признаете грешките си и да кажете „Извинявай“.

Опитайте се поне няколко дни да разговаряте по телефона само за исключително важни неша. И ще видите, че денонощието може да бъде "36 часа"!

Опитайте преди да купите скъп подарък на близките си, да им „подарите“ малко повече от своето време. Да поговорите с тях, да ги изслушате, да се посмеете заедно… И ще видите, че нещата, които ни правят истински щастливи, не се продават в магазините.
 


 

Коментари към "Стига с това мрънкане, сърдене и злобеене! Време е да се вземем в ръце…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg