Ако обичате нестандартните рецепти, тази със сигурност ще ви впечатли. По две причини. Първо – тя наистина е нетрадиционна и като приготвяне, и като съчетания. Второ – става доста лесно и бързо. Добри предпоставки, за да си забъркате супа със сьомга и ябълки, нали?
Необходими продукти:
1 л рибен бульон
100 мл течна готварска сметана
2 кисели ябълки
5-6 листа пресен босилек
150 г филе сьомга
сол и смлян черен пипер
Използвани рецепти:
Рибен бульон
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета.
Листата босилек се накълцват на ситно.
Рибният бульон се довежда до кипване, а после се сипва сметаната и супата се разбърква. Отново се кипва и се прибавят ябълките и босилекът.
Вари се 8 минути до омекване на ябълките.
Филето сьомга се нарязва на дребни кубчета, които се поставят сурови в 4 чинии. Заливат се с горещата супа и ястието се сервира веднага!