Сусамени гевречета за Коледа

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Добро утрооооо! Най-сетне – Бъдни вечер е! Още мъничко остана и в полунощ ще посрещнем най-топлия и най-семейния празник – Коледа! А заедно с нея идват и коледарите! Измислихте ли вече с какво ще ги почерпите? Ако още не сте се подготвили, спокойно. Ето една лесна рецепта за сусамени гевречета, с които да ги нагостите така, както традицията повелява... А и вие може да си похапнете от тях и то още за закуска! Е, запретвате ли ръкави?

Необходими продукти:

3 яйца

4 с. л. олио

5 с. л. пудра захар

2 ч. л. амонячна сода

1 ч. л. сода бикарбонат

500 гр. брашно

100 гр. сусам

1 яйце за мазане


Начин на приготвяне:

Разбийте трите яйцата, прибавете захарта и продължете да разбивате, докато сместа не стане бяла. След това започнете да добавяте олиото постепенно.

Пресейте брашното и го разбъркайте с амонячната сода и содата бикарбонат.

Замесете тестото като постепенно смесвате двете консистенции.

Разточете полученото тесто на дебел пласт и от него започнете да правите гевречета като ги навивате. Намажете всяко с предварително разбъркано яйце и го оваляйте в сусам. Ако желаете, вместо него можете да използвате счукани ядки от орехи, бадеми или лешници.

Наредете получените гевречета в тава върху хартия за печене. Оставете ги да постоят 15 минути на 50 градуса във фурната, за да втасат. След това увеличете температурата на 180 градуса, за да се изпекат!

Приятен апетит!


 

Коментари към "Сусамени гевречета за Коледа ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg