Състаряващи навици при хранене и трениране

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

В ежедневните ни предпочитания да правим едно или друго нещо, изграждаме стереотип, в който вероятно допускаме и не много полезни за красотата и здравето привички.

Така изграждаме навици, които обаче допълнително ускоряват процесите на стареене, а и дори да не се сещаме защо, ни карат да изглеждаме уморени и развалят добрия ни вид.

Ето някои такива неблагоприятни навици.

Прекаляваме със сладкишите

Дори да си знаем, че не трябва да прекаляваме с тях, не е много лесно, особено в забързаното ежедневие да не похапваме ежедневно по някой сладкиш…

Хубаво е обаче консумацията им да бъде умерена, колкото повече искаме да запазим колагена, който поддържа кожата гладка и стегната. Поне по няколко пъти в седмицата, когато ни се прияде сладка курабийка, можем да похапнем плодове… А в кафето можем да си сложим и повече мляко, за сметка на лъжичките захар, ако не ни харесва много горчиво.

Всъщност е добре да се съобразяваме, и, че прекомерната употреба на кофеин вместо да освежи, придава уморен вид и ви кара да изглеждате изпити.

Така че, можем понякога да заменим кафето със зелен или черен чай. В тях има антиоксиданти, които предпазват от заболявания на кожата и възпрепятстват разграждането на колагена.

Ядосваме се за почти всяко нещо

„Успокойте топката“, защото експресивната природа и честото гневене натрупват стрес, който трудно се изчиства, а това се отразява на младата кожа и на свежестта.

Изградете си навици, правете неща, които обичате, за да изразходвате негативната енергия.

Даже да сте прекалено изморени, се вижте с приятели, разходете се, изслушайте любима песен, поговорете с родителите или децата за нещо различно от битовите отговорности…

Отделяйте време за упражнения, фитнес или йога, което ви е по вкуса, но си дайте необходимото релаксиране и премахване на трайните натрупвания на стрес.

Полезните мазнини

Знайте, че не всички мазнини са вредни. Има и такива, които са ви необходими като полезните мастни киселини и мононенаситените мазнини. Не се лишавайте от тях, ако искате да изглеждате млади.

Изключването на мазнините предизвиква неприятни последици като сухота на кожата, косопад, чупливи нокти.

Тренировки с леки тежести

Много добре за свежестта на кожата се отразява включването на леки тежести за жени в тренировката.

Правете и лицеви упражнения, за да стимулирате мускулите, които имат нужда от тренировка, за да изглежда кожата млада и стегната.

Забравихте ли за алкалните храни?

Ползотворна за преждевременното стареене на кожата е алкалната среда в организма.

Включвайте в менюто повече къдраво зеле, магданоз, бадеми, круши, лимони и ябълки.

И, не забравяйте, че за да се делят качествено клетките, те имат нужда от почивка.

Не се учудвайте на тъмните кръгове около очите, подпухналостта и торбичките, ако не сте си отпочинали, или си позволявате това рядко, дори и да сте в активни и приятни занимания. Регенерацията на клетките и общият тонус на тялото и кожата са взаимносвързани.

Така че, позволете си малко повече сън, отпуснете се на канапето, а след това ще успеете с повече свършени задачи, а не само с току-що отложената…, за малко.
 


 

Коментари към "Състаряващи навици при хранене и трениране":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg