Сьомга с канела и мед

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Свикнали сме да комбинираме меда и канелата с топло млекце. Ще се убедите обаче, че съчетанието им с една от най-полезните риби – сьомгата, също не е никак лошо! Никак лошо ли казахме?! Това ястие е направо божествено! А и изобщо не е трудно за приготвяне!

 


Необходими продукти:
100 г кускус за киснене
2 с. л. стафиди
кориандър
1 ч. л. канела на прах и една голяма щипка
200 мл горещ зеленчуков бульон
1 с. л. мед
1 с. л. зехтин
2 филета от сьомга
1 препълнена с. л. паста хариса
170 г гъсто кисело мляко

Начин на приготвяне:
Сложете в купа кускуса, стафидите, по-голямата част от кориандъра, 1 ч. л. канела и малко сол и пипер. Залейте продуктите с горещия бульон и ги оставете да киснат около 5 мин.

След това смесете останалата канела с меда и зехтина. Поставете филетата от сьомга в тавичка за печене, намажете ги с получената смес и ги овкусете със сол и пипер. Запечете ги за около 8 минути.

Междувременно смесете пастата хариса с киселото мляко. Отцедете кускуса и го поднесете сьомгата с него и овкусеното мляко. Поръсете порциите с кориандъра и можете да си оближете пръстите!
 


 

Коментари към "Сьомга с канела и мед":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg