Тази година няма да правя тези неща

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Новата година е пълна с обещания. Новото начало означава шанс да си поставим и постигнем нови цели, да изпълним плановете си и да сътворим собствените си щастие и успех.


И обикновено обещанията, които си даваме, са класическите – да отслабнем, да поискаме повишение, да стане това или онова. И в повечето случаи не изпълняваме собствените си обещания.


Затова тази година избирам да си обещая да НЕ правя това! Опитайте и вие.


Обещайте си...


Да не си поставяте нереалистични изисквания към самите себе си


Невъзможни графици, абсурдни диетични ограничения, цели, поставени, за да задоволите някой друг, промяна, която в сърцето си не искате – тази година се откажете от всичко това. Помнете, че вие вървите по свой собствен път и желанията и постиженията на другите не са вашите желания и постижения. Приемете да промените навиците си, така че да бъдат най-добрите за вас самите, а не просто защото така е модерно.


Да не бъдете сами за себе си най-лошият критик


Отпуснете се и спрете с прекомерната критика към себе си. Дайте си почивка и ще видите колко по-лесно е да не правите грешки, когато не очаквате постоянно да направите грешка. Научете се да се обичате повече!

Да не се фокусирате върху негативните мисли


Изключете телевизора. Толкова е лесно да попаднете в капана на негативизма и страха. Проумейте, че няма как да решите всички проблеми на света, но може да повлияете позитивно на собствения си свят и този на хората около вас, ако не позволите на страховете да ви завладеят. И виждате всичко хубаво, което ни поднася животът.


Да не се обичате по-малко, отколкото обичате другите


Незнайно защо, но цял живот се учим да обичаме другите, забравяйки, че за да обичаме другите, трябва да обичаме себе си. Не, това не е егоизъм, това е здравословно себеуважение, нужно, за да живеем пълноценно. Не подценявайте собствената си личност, за да не ви подценява светът.


Да не забравяте да се забавлявате


Припомнете си една истина – въпреки че обществото ни налага обратното, постиженията и успехът не са единственото, което ни прави стойностни хора. Ако обаче се водите по това твърдение, много лесно ще попаднете във вихъра на динамичното работно всекидневие и просто ще спрете да живеете. Непременно отделете време(стига да има желание, време има винаги) за това, което ви забавлява истински. Дали ще бъде купон с приятели или разходка из нощния град, прочетен роман на плажа или пускане на летящ фенер в нощното небе – направете го!
 


 

Коментари към "Тази година няма да правя тези неща":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg