Тайната на младостта е в бенките!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Мислехме си, че симпатичната бенка на Ева Мендес е просто бонус, към екзотичния й чар, а то се оказа, че в нея се криела тайната на младежкото й излъчване! И това не се отнася само за нея, но и за всички щастливки, които могат да се похвалят с това малко очарование.

Според проучванията хората с повече бенки по лицето и тялото изглеждат средно със 7 години по-млади от техните връстници, които не са надарени с този особен чар. До този извод едновременно са стигнали няколко независими групи учени от Великобритания и САЩ, които проучвали темата за застаряването на населението. Но най-важното откритие е, че притежателите на повече бенки са и в по-добра физическа форма.

Какво е обяснението за тази необикновена зависимост? Според учените тя се дължи на специални окончания на хромозомите на ДНК, наречени теломери. С напредването на възрастта и постоянното делене на клетките, те постепенно се скъсяват. А с тях буквално се съкращава и младостта. Метаморфозата им води до появата на бръчки и изобщо на всички признаци, съпътстващи процесите на стареене. Оказва се обаче, че при притежателите на повече бенки, теломерите са по-дълги от обикновено и следователно скъсяването им отнема повече време.

Е, ако това не е основателна причина за всички щастливки като Ева Мендес и Синди Крауфорд да запазят бенките си, не знаем кое друго може да е! Но дори да нямате нито една от тези симпатични точици по себе си, не бива да се отчайвате. Можете да забавите скъсяването на теломерите, ако избягвате цигарите, стреса и „фаст фууд” храните и се наблегне на по-здравословния начин на хранене.

А хубавата новина е, че учените усилено работят по откриването на начини, с които да се удължат теломерите, така че кой знае – съвсем скоро може и да открият извора на младостта!
 


 

Коментари към "Тайната на младостта е в бенките!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg