Татуировки ли?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

 

Наскоро по една от телевизиите с незапомнящо се име и нисък рейтинг гледах предаване за татуировките. Младо и симпатично момиче успешно беше прикрило природната си хубост под пластове разноцветна боя, във вид на всякакви йероглифи и абстрактни рисунки. Тъкмо когато започнах да съжалявам нещастното същество, заради похабената му красота, въпросното арт недоразумение (приличащо на обезобразен от грозни графити софийски подлез) взе думата.

И се започна една безкрайна словесна тирада, придружена от частични демонстрации на картинки от ръцете, краката, гърба и корема. След това свенливо обясни на зрителите, че няма да ги ощастливи като им покаже най-прелестните шарки, защото се намират на интимни части от тялото и са предназначени да повдигнат естетическото достойнство на гаджето й. Върхът и кулминацията в този спектакъл на пошлост и кич бяха финалните думи: „Всеки, който иска да бъде забележим трябва да се татуира, защото татуировката е израз на индивидуалност!“

Възпитан съм в дух на толерантност и търпимост. Приемам, обсъждам и не осъждам екстравагантностите на околните хора, защото те са проява на личностна свобода. Не мога обаче без съпротива да приема натрапчиви внушения и манипулации от този вид, особено когато целта е да се обслужват интересите на бизнеса с татуировки.

Защото, убеден съм, всеки човек е уникален. Природата, чрез нашата ДНК се е погрижила за това. А за да бъдете забелязани трябва да бъдете личности. Това човешко качество не се купува с пари. За да бъдете личности, изпъкващи на фона на безличието, трябва да вложите много усилия и труд. И тогава ще бъдете не само забелязани, а и запомнени!

Вярвайте ми!


 

Коментари към "Татуировки ли?!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg