Топ 4 на най-полезните риби

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Днес е Никулден или с други думи – ще се яде риба, морски деликатеси, суши и всякакви такива глезотийки! На всички шаранчета, които празнуват: „Честито!”.  А в тон със специалния ден, решихме да ви запознаем и с най-полезните риби.

Според проучване на учени от Великобритания те са 4, а именно…

 

Риба треска

Тя е идеална за тези, които искат да отслабнат или да поддържат фина фигура! В 100 грама риба треска се съдържат 80 калории и около 0,6 грама мазнини. А това си е повече от диетично, нали? Освен това тази риба стимулира обмяната на веществата в организма и му доставя необходимото количество йод.

 

Консервирани сардини

Звучи странно, но факт – дори и консервирани, сардините укрепват костната тъкан благодарение на високото си съдържание на  витамин D. А именно той е нужен за правилното усвояване на калция от тялото.

 

Риба тон

Освен, че е много вкусна, тя е и страхотно средство за подобряването на имунитета. Това качество на рибата тон се дължи на големите количества селен, които се съдържат в нея.

 

Скумрия

Тя е изключително богата на омега-3 мастни киселини. А те са страшно полезни в много отношения, но едно от най-важните е, че подобряват работата на мозъка.

 

Е, не остава друго освен да го ударите на празнуване! 


 

Коментари към "Топ 4 на най-полезните риби":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg