Рецепта за задушена риба с лук

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Все още сме август. Лятото може и скоро да си отива, но сега. Сега то е тук! Така че рибата все още си е истинска класика в жанра! Ами да си похапнем, а? Какво ще кажете за задушена риба с лук? Много е вкусна и лека. Ето как става!

Необходими продукти:

500 -700 г рибно филе

2 глави кромид лук

6 дафинови листа

8 зърна бахар

10 зърна черен пипер

сол

75 мл зехтин

50 мл вода

 

Начин на приготвяне:

Рибата се нарязва на парчета. Лукът се почиства и се нарязва на едри полумесеци.

В подходяща тенджера се сипва малко зехтин. Отгоре се нарежда слой лук, така че да покрие цялото дъно.Следва слой риба, която предварително се посолява от двете страни. Върху рибата се нареждат 3 дафинови листа, 4 зърна бахар и 5 зърна пипер. Покрива се с лук и се полива с малко зехтин. Отново се нарежда слой риба, останалите подправки.Накрая се покрива с лук и се полива с останалия зехтин.

Внимателно се сипва водата и тенджерата се поставя на котлона и се довежда до кипване. След това огънят се намалява на умерен и ястието се задушава под капак за около 40 минути.

Капакът се маха и рибата се задушава на тих огън за още 20 минути, докато остане течност само на дъното, която образува сос. Задушената риба с лук се консумира топла или студена.


 

Коментари към "Рецепта за задушена риба с лук ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg