Топла салата с рукола

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Добре де, признаваме си, че тази, рецепта, с която смятаме да ви изкушим, не е от най, най-здравословните и диетичните. Но… На всеки е позволено някое прегрешение от време на време. А това не само, че не е най-голямото, но и е страшно апетитно. Ако ви се хапва нещо по-интересно на вкус, пробвайте тази топла салата с рукола, бекон и гъби.

 

Необходими продукти:
300 г рукола

100 гбекон

1 шепа нарязан на кубчета бял хляб

200 гпечурки

зехтин и малко масло

 

За дресинга:

30 мл балсамико

20 мл зехтин

2-3 с.л. препечени и счукани орехи, кашу или кедрови ядки

по една щипка сол, захар и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Запържете в малко зехтин накъсания бекон, крутоните и печурките, нарязани на четвъртинки. Прибавете маслото и посолете леко. 

Когато се зачервят малко, поставете и половината от руколата. Разбъркайте бързо и махнете веднага от огъня.

В съда за сервиране поставете останалата салата, прибавете отгоре съдържанието на тигана и залейте с дресинга.

Трябва да го приготвите предварително по следния начин. В малко бурканче сложете всички продукти и завийте плътно капачката. Разклатете го добре, докато всички съставки се смесят хубаво.

И това е! Да вие е вкусно! 


 

Коментари към "Топла салата с рукола":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg