Добре де, признаваме си, че тази, рецепта, с която смятаме да ви изкушим, не е от най, най-здравословните и диетичните. Но… На всеки е позволено някое прегрешение от време на време. А това не само, че не е най-голямото, но и е страшно апетитно. Ако ви се хапва нещо по-интересно на вкус, пробвайте тази топла салата с рукола, бекон и гъби.
Необходими продукти:
300 г рукола
100 гбекон
1 шепа нарязан на кубчета бял хляб
200 гпечурки
зехтин и малко масло
За дресинга:
30 мл балсамико
20 мл зехтин
2-3 с.л. препечени и счукани орехи, кашу или кедрови ядки
по една щипка сол, захар и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете в малко зехтин накъсания бекон, крутоните и печурките, нарязани на четвъртинки. Прибавете маслото и посолете леко.
Когато се зачервят малко, поставете и половината от руколата. Разбъркайте бързо и махнете веднага от огъня.
В съда за сервиране поставете останалата салата, прибавете отгоре съдържанието на тигана и залейте с дресинга.
Трябва да го приготвите предварително по следния начин. В малко бурканче сложете всички продукти и завийте плътно капачката. Разклатете го добре, докато всички съставки се смесят хубаво.
И това е! Да вие е вкусно!