Тортелини със сирене Маскарпоне и орехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Не знаем за вас, но ние спокойно можем да се изхранваме само с паста! Е, почти. Разнообразието от варианти няма край и този път решихме да ви изкушим с Тортелини със сирене Маскарпоне и орехи. Каво да ви кажем – лесно, бързо и страшно вкусно...

Необходими продукти:
1/2 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
85 г орехови ядки
200 г паста Тортелини
5 с. л. сирене Маскарпоне
30 г настърган Пармезан
магданоз
1 с. л. олио
смлян черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Ореховите ядки леко се запичат на сух тиган. Прехвърлят се в блендер и се смилат.

Лукът и чесънът се почистват, след което се накълцват на дребно. В малка купа се разбъркват Маскарпонето с Пармезана.

Отделно тортелините се сваряват в кипяща подсолена вода според указанията на опаковката.

В тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се лукът и чесънът. Задушават се за няколко минути. Добавят се сирената, ядките и всичко се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Сварените тортелини се отцеждат, като се запазват 1-2 с л от течността. Към соса се прибавя пастата и всичко се разбърква. Ако сосът е много гъст се сипва от запазената отвара.

Пастата Тортелини се поднася като се поръсва със ситно нарязан магданоз и накълцани орехови ядки.
 


 

Коментари към "Тортелини със сирене Маскарпоне и орехи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg