Тренирайте! Спортът ни прави по-умни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

На пък на всички схващания, учените доказаха, че спортът може да ни направи не само по-стройни, но и по-умни!

Според нови изследвани, направени от канадски учени, ако тренирате редовно и залагате на интензивните упражнения, можете да подобрите способностите си за мислене, запомняне и вземане на бързи решения. И то значително!

А и хубавото е, че не е нужно да отделяте прекалено много време на тези занимания. Достатъчно е два пъти в седмицата да правите 40-минутни упражнения. Хубаво е те да се състоят от няколко серии интензивен спринт за  30 секунди, последвани от 30 секунди ходене или джогинг. Тази програма е достатъчна, за да подобрите функционирането на мозъка си, а и за да станете по-стройни, разбира се.

Това правило важи с особена сила за хората на средна възраст. А за да достигнат до тези изводи, учените от Монреалския институт за сърдечни заболявания провели изследване сред хора на възраст 49 години. Те водели заседнал начин на живот, но били подложени на четиримесечни интензивни тренировки. Оказало се, че това подобрило значително познавателните им функции.

„Ако говорите с хора, които правят упражнения, те ще ви кажат, че чувстват ума си по-остър. Има много ползи от упражненията, знаем, че те могат да ни накарат да се почувстваме по-добре. Това предполага, че те могат да ни накарат и да мислим по-добре” – обясняват учените!

Е, ако си нямате любим спорт, ето още една причина да си намерите! 


 

Коментари към "Тренирайте! Спортът ни прави по-умни ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg