Храни с отрицателни калории - кои са, как работят и какви са ползите?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене
Над 700 милиона души по света са с наднормено тегло и повечето лекар и експерти съветват да се храним здравословно и да имаме активен начин на живот.
 
С толкова много диети и тренировъчни планове, е доста трудно да намерим правилните и в такъв случай е най-добре да консумираме храни, които съдържат малко калории, а имат много хранителни свойства.
 
Те са по известни като храни с отрицателни калории.
 
Какво всъщност са те?
 
Храните с негативни калории имат високо съдържание на фибри, витамини и минерали и за храносмилането им се изгарят повече калории, отколкото при приема им.
 
Например, един стрък целина съдържа около 6 калории, но поради високото съдържание на фибри, тялото ви ще изгори много повече от 6 калории при храносмилането й.
 
Тук може би ще си зададете въпроса дали има храни, които не съдържат никакви калории?
 
Не, няма храни без съдържание на калории или пък с отрицателни такива. За да се насладите на храните с "отрицателни калории" трябва да знаете как работят.
 
Авокадото например има високо съдържание на калории, но също така има и много хранителни свойства и полезни мазнини.
 
Диетичната кола от друга страна не съдържа никакви калории, но има други добавки, които вредят на организма.
 
Когато говорим за храни с "негативно съдържание на калории" имаме предвид храни, които имат ниско съдържание на калории, високо на хранителни вещества и е нужна повече енергия за храносмилането им.
 
Някои от тези храни са марулята, краставиците, целината, тиквичките, броколите, доматите, динята, морковите, ябълките и грейпфрутите.
 
Заедно с тези храни може да консумирате и други нискокалорични храни като спанак, зеле, картофи, патладжани, боровинки, ябълки, лимони, портокали, гъби, риба, яйца, зехтин, ядки и различни семена.
 
Какви храни трябва да избягвате, ако следвате диета с храни с отрицателни калории?
 
Храните, които трябва да избягвате са всички нездравословни храни като пица, бързи закуски, захарни изделия, колбаси и червени меса.
 
Какви са полезните ефекти на приема на храна с отрицателни калории?
 
Приемът на храни с отрицателни калории има много полезни ефекти като някои от тях са:
 
- Понижен риск от сърдечносъдови заболявания
 
- Помагат с отслабването
 
- Спомагат за по-добро храносмилане
 
- Понижават риска от диабет
 
- Понижават риска от много видове рак
 
- Подобряват настроението
 
Е, вече знаете всичко за храните с "негативни калории" и как се отразяват на телата ни.
 
Грижете се за себе си и се стремете да имате по-активен и здравословен начин на живот и ще видите невероятни резултати, които ще ви накарат никога да не искате да се върнете към старите си навици. Гарантираме!

 

Коментари към "Храни с отрицателни калории - кои са, как работят и какви са ползите?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg