Храните, които НЕ трябва да ядете на закуска!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Динамичното ежедневие, строгият шеф, следящ минутата, в която влизаме в офиса и дори неизбежните софийски задръствания, удължаващи пътя до работата, са едни от най-честите причини за пропускане на закуската. Подобни проблеми, изглежда, стоят и пред останалите европейци - 61% от гражданите на Стария континент не закусват поне веднъж седмично. Липсата на време е първото извинение, което се посочва от почти всеки втори (47%), един от петима не обича да яде рано сутрин, а всеки десети смята, че така ще отслабне.

Опирайки се на старата максима „Закуската изяж сам. Обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага си.", модерната диетология настоява, че закуската е най-важното хранене през деня. Ние сме напълно съгласни с това, затова решихме да открием храните, които Не бива да ядем за закуска. Ето кои са те:

Бекон, шунка и наденички

Преработеното месо има нитрати, които са свързани с рак на дебелото черво. Института за изследване на рака публикува списък на десетте неща, които можете да направите, за да намалите риска от рак. Избягване на нитрати е номер 1 сред тях. Какво означава това за тези, които предпочитат месо сутрин? Време е да намерите друг вариант за закуска.

Сладки зърнени закуски

Някои зърнени храни са пълни с въглехидрати и захар. Когато ги ядете често, нивото на кръвната захар в кръвта ви може да се покачи, а това води до редица неблагоприятни ефекти. Вместо това, изберете зърнена закуска с по-високо съдържание на фибри и протеини. Може да добавите орехи или ленено семе към закуската си. Така ще набавите естествени фибри, които ще ви дадат много сила и енергия.

Понички

Както и всички подобни сладкиши, направени с рафинирано бяло брашно и много добавена захар са вредни. Захарта е най-лошия начин да заредите организма си с гориво, защото излишно покачва кръвната захар. Това значи, че ще огладнеете по-рано, освен това самото повишаване на кръвната захар е свързано със затлъстяване и диабет. Заменете сладкото с плод, като по този начин ще добавите захарта, която е нужна на организма, без опасност от напълняване.

Йогурт

Има много видове на пазара, но повечето от тях са пълни с изкуствени подсладители и химикали. Заложете на нискомаслено кисело мляко или направете вкъщи домашно. Лесно е, а и е 100 пъти по-здравословно.

Мазни баници и тестени закуски

Те са изключително вредни, особено когато ги ядете рано сутрин. Организмът ни все още не е напълно подготвен за разграждането на толкова много мазнини. Именно затова се появява затлъстяването. Въздържайте се от този вид закуска, като поне я ограничете на 1-2 пъти в месеца.


 

Коментари към "Храните, които НЕ трябва да ядете на закуска!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg