Ягодов пудинг

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Мммм, кой би отказал един ягодов пудинг? Със сигурност не и ние! Ако и вие също, ето рецептата...

Необходими продукти:
600 г ягоди (пресни или замразени, но може и от компот)
200 г сирене „Крема“
200 г заквасена сметана
1 пакетче сметана на прах
10 с. л. захар
1 с. л. желатин
1 ванилия
настърганата кора на 1/2 портокал

Начин на приготвяне:
Ягодите се пасират с 4 с. л. Захар.

Отделно сиренето "Крема" се разбива с миксер, заедно с 6 с. л. захар, двата вида сметана, портокаловата кора и ванилията.

Желатинът се разбърква с малко студена вода и щом набъбне, се разтопява на водна баня.

След като се охлади, се разделя между ягодовото пюре и сметановата смес.

В купички за крем-карамел се редуват пласт сметанова смес и пласт ягодово пюре. Отгоре леко се разбърква, за да се получи "мраморен" ефект.

Пудингът се охлажда във фризер, а преди сервиране купичката се потапя в студена вода и десертът се обръща в чиния.

Да ви е сладко!
 


 

Коментари към "Ягодов пудинг":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg