Яжте по 9 пъти на ден. Така е най-диетично!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Да се храним по малко и на често е много по-здравословно! Това всички го знаем. Но колко често точно?

Е, учените вече имат отгoвор и на този въпрос и той е 9 пъти дневно! Вярно, доста е, но пък така ще намалите кръвното си налягане и холестерола и ще ускорите изгарянето на мазнини.

Разделянето на приема на храна, така че да се храним по много пъти на ден, има благоприятно въздействие върху метаболизма спрямо същата храна, консумирана в по-малък брой хранения” – обяснява ръководителката на ново изследване - д-р Сюзан Джеб.

Точно обяснение на този феномен все още няма, но се предполага, че честите хранения предпазват от висок приток на мастни киселини. Това са вещества, които се освобождават от храната и могат да доведат до натрупването на мазнини в артериите и да допринесат за високите нива на холестерола.

Едно е сигурно обаче по-честите хранения действат! И това е доказано от още две проучвания.

Първото е на учените от Императорския колеж в Лондон. Те сравнили диетите на повече от 2000 души от Великобритания, Япония, Китай и САЩ. Всички приемали едно и също количество храна, но половината хапвали по-малко от 6 пъти дневно, а останалите - повече пъти. Резултатът? Хората от първата група имали много по-високо систолно кръвно налягане и били значително по-пълни.

Второто проучване било проведено сред 2000 деца на възраст между 9 и 13 години от учени от Атина. Оказало се, че при тези, които се хранели 5 пъти на ден вероятността от висок и лош холестерол намалявала с 32,6%. За разлика от тези деца, които се хранели по-малко от 5 дневно.


 

Коментари към "Яжте по 9 пъти на ден. Така е най-диетично!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg