Яйца по марокански

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Хапвали ли сте някога яйца по марокански? Ако не, сега е моментът да поправите тази грешка. Ще ви харесат! Те много напомнят традиционните нашенски ястия в гювече, а и приготвянето им е сравнително лесно и бързо. Така че, когато се чудите какво да направите за ядене, пробвайте тази рецепта за яйца по марокански...

Необходими продукти:
2 глави червен лук
4 с. л. зехтин
150 г салам Чоризо
2 х 400 г консерва обелени и нарязани на кубчета домати
1 връзка кориандър
8 яйца
сол и смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180 С.

Лукът се обелва и се нарязва на дребно. В тиган се сгорещява мазнината и се запържва до омекване. Прибавя се салама, който също предварително се нарязва на дребно. Запържва се за кратко, след което се изсипват и доматите.

Сместа се оставя да къкри на тих огън 10 минути. Овкусява се на вкус със сол и черен пипер. Прибавя се половината от ситно нарязания кориандър и се разбърква.

Сместа от тигана се разпределя в 4 гювечета. Във всяко гювече с опакото на лъжицата се правят 2 дупки, в които се чукват по 2 яйца.

Яйцата по марокански се пекат 15-20 минути. Поднася се, като се поръсват с останалия ситно нарязан кориандър.

Добър апетит!  


 

Коментари към "Яйца по марокански":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg