Каква е разликата между любов и страст?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Тенденции

Много често се случва да объркаме страстта и физическото привличане с истинската любов. Въпреки че, голяма част от хората изобщо не намират разлика между тези две състояния. И в двата случая желаем безумно някого, не спираме да мислим за него, изпитваме липса, когато го няма и се радваме всеки път, когато е около нас. Но каква е наистина разликата между любовта и страстта и има ли действително такава? Или второто е просто производно на първото?

Според учените разлика има и тя е чисто физиологична. Страстта предизвиква дейност в частта от мозъка, която контролира удоволствието, а любовта активира областта, даваща значение на това удоволствие и включва пристрастяване.

Професор Джим Пфаус от университета Конкордия в Монреал споделя следното: „Докато сексуалното желание има много конкретна цел, любовта е по-сложна .“

Да, любовта за нас винаги е била сложен мозъчен процес, който и до ден днешен не можем да си обясним напълно. Но едно е ясно – тя води до пристрастяване и ние нямаме нищо против това!


 

Коментари към "Каква е разликата между любов и страст?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg