Коледна пуйка с уиски. По пиянски!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Попадали сме на доста интересни рецепти, няма спор! Но докато се чудехме какво да ви предложим за коледните празници, една рецепта, на която попаднахме в Мрежата, ни спечели… Или по-скоро – размаза ни от смях! Вижте и вие как се готви коледна пуйка с уиски?

 

Необходими продукти:

една пуйка около 5 кг (за 6 души)

една бутилка уиски

сол

пипер

червен пипер

зехтин и тънко нарязана сланина.

 

Начин на приготвяне:

Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва.

Фурната се подгрява до 200°C.

Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.

Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната.

След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука.

След 20 минути поставяте термостата на 250°C да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.

След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк.

След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата.

Сипвашс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пика*ш.

Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт.

Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават…


 

Коментари към "Коледна пуйка с уиски. По пиянски! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg