Попадали сме на доста интересни рецепти, няма спор! Но докато се чудехме какво да ви предложим за коледните празници, една рецепта, на която попаднахме в Мрежата, ни спечели… Или по-скоро – размаза ни от смях! Вижте и вие как се готви коледна пуйка с уиски?
„Необходими продукти:
една пуйка около 5 кг (за 6 души)
една бутилка уиски
сол
пипер
червен пипер
зехтин и тънко нарязана сланина.
Начин на приготвяне:
Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва.
Фурната се подгрява до 200°C.
Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната.
След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука.
След 20 минути поставяте термостата на 250°C да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
…
След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк.
След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата.
Сипвашс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пика*ш.
Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт.
Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават…