Обичате ли браунис? А лакомства от тиква? Ако отговорът ви е: „Да и да!”, значи със сигурност трябва да пробвате тази рецепта за тиквени браунис. Много е интересна като съчетание на вкусове и е страхотна идея, с която да направите неделята си още по-приятна.
Необходими продукти:
175 г млечен шоколад
3 с. л. краве масло
125 г (1/2 ч. ч.) захар
2 ч. л. ванилова есенция
2 големи яйца
80 г (1/2 ч. ч.) брашно
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. сода
За тиквения слой:
100 г крема сирене със стайна температура
50 г захар
100 г (1/2 ч. ч) тиквено пюре
1 голямо яйце
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. ванилова есенция
1/4 ч. л. мляна канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 С и намаслете огнеупорна квадратна форма (20 см).
За да приготвите тиквения слой:
В малка купа се разбиват крема сиренето със 50 г захар. Прибавя се тиквеното пюре и сместа се разбива много добре. Добавят се яйцето, брашното, есенцията и канелата. Сместа още веднъж се разбива добре и се оставя настрани.
За да приготвите тестото за браунис:
Кравето масло и шоколадът се разтопяват на водна баня и се свалят от огъня. Прибавя се захарта и се размесва. Добавят се ваниловата есенция - яйцата едно по едно, като след всяко яйце тестото се разбърква добре. Накрая се прибавят брашното, содата и солта, след което тестото се разбърква.
За да приготвите тиквените браунис:
Половината от тестото за брауни се изсипва в подготвената тава. Отгоре се поставя тиквеният слой и накрая се покрива с останалото тесто за брауни.
С помощта на дълъг шиш или остър нож се разбърква тестото, като целта е да се правят "завъртулки".
Тиквеното брауни се пече 30 минути. Охлажда се до стайна температура, след което се нарязва на квадрати.
Да ви е сладко!