Защо трябва да прекарате една година напълно сами

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Много хора страдат от факта, че са сами. Околните ги гледат странно и коментират, което насажда допълнително комплекси.Ходим по срещи, търсим нови запознанства и използваме приложения за онлайн такива. Всячески търсим „половинката”. Но защо?

 Спрете. Почакайте малко.

Какво ще стане, ако вместо да се съсредоточат върху намирането на някой друг, който да ги допълва, хората се концентрират първо върху това да запълнят празнотата сами? Ами ако прекарат година или повече сами със себе си вместо с някого?

Аз бях сама ... е, да, нека не влизаме в тази тема. Но едно нещо, което започнах да уча през това време, е как да се грижа за себе си, дори когато в живота ми не присъстват романтичната обич и внимание от дългосрочен партньор.

Обичайте себе си!

 

Една от възможностите, които се предоставят на несемейните и необвързаните, е възможността да се научат как да обичат себе си, без да очакват, че някой друг ще дойде и ще им осигури удовлетворение.

Това не е лесна задача, но е много по-лесно, когато не е нужно да мислите „какво ще правим този уикенд“ или „какво би искал да прави моя партньор тази вечер?“

Ако сте неомъжени или необвързани и все още не разбирате точно кой или коя сте, защо да не се възползвате от възможността да се насладите на приключения? Тръгнете на спонтанни,  самостоятелни пътувания. Ако имате средства, пътувайте до някой спиращ дъха град или място с платоничните си приятели.

Много по-лесно е да правите неща, които ви помагат да откриете повече за себе си, без тежестта на любовта, за която не сте съвсем готови.

Казано по друг начин, да бъдеш необвързан, ти позволява да правиш неща, които биха били невероятно егоистични, ако си в партньорство с някой. Когато сте сама/сам и отговорността за щастието и емоциите на друг човек не са на вашето рамо, това може да бъде освобождаващо.

Подгответе се за вашия партньор

Поддържането на връзка изисква много работа, особено ако човекът, с когото сте, има хобита или е тип личност, която не разбирате напълно.

Когато сте с друг човек, много голяма част от времето ви е посветено на грижата за другия човек. Много по-лесно е да сте с някого, когато знаете кой сте и сте уверени в себе си. Тогава сте готови да се отдадете изцяло на друг човек, да се отворите към него и да бъдете уязвими.

Връзките могат да бъдат невероятно натоварващи за емоциите, когато всяко нещо, което партньорът ви казва, ви кара да се чувствате несигурни, защото все още не сте уверени в себе си. Това е част от причината младежката любов да бъде толкова драматична понякога - хората в ранна възраст обикновено знаят много малко за себе си.

Но когато отделите време да се развиете, можете да устоите на неща, които иначе може да изглеждат като лични атаки.

Наслаждавайте се докато това продължава

 

Последното нещо е следното:

Когато сте във връзка по-късно в живота си, има вероятност да погледнете назад във времето, когато сте били необвързани, по един от двата начина:

Или ще благодарите на себе си, че сте направили някои от нещата, които сте искали да направите за самия себе си, преди съпруг и евентуално деца да станат част от живота ви. Или ще съжалявате, че не сте ги направили.

Ако все още сте необвързани, имате време да разберете коя от тези перспективи е вашата.


 

Коментари към "Защо трябва да прекарате една година напълно сами":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg