И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни (Част 3)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Чували ли сте за „Книга на промените”? Това е древна китайска книга към която вече 3000 години хората се обръщат, за да разберат какво ги чака в бъдещето. Тази книга ще ви помогне да вземете правилното решение, да намерите изход от жизнена ситуация. Съветвайки се с нея, вие ще получите отговор на всеки въпрос. Наричат я едно от най-великите и най-загадъчни творения на човека.Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот. Съветвайки се с нея, можем да разберем причините за създалата се ситуация, да видим пътя за изход от нея. Тя е огледало, което показва работата на скритите сили, движещи промените. Огледало, отразяващо това, което става във вашето подсъзнание.

Книгата се състои от 64 хексаграми – символи, съставени от шест хоризонтални черти. Чертата може да бъде непрекъсната (което съответства на мъжкото начало Ян) или прекъсната (което съответства на женското начало Ин).

Тези 64 комбинации разкриват цялото многообразие от жизнени ситуации и варианти на тяхното развитие. Смята се, че в тези символи и знаци е скрита тайната на вселената.

ТЕХНИКА НА ГАДАЕНЕ
1.Мислено формулирайте въпроса, който в дадения момент ви вълнува най-много.
2.Хвърлете три монети. Направете това шест последователни пъти, за да получите шест черти и да съставите хексаграмата.
3.Ако две или три монети легнат с ези нагоре – прекарайте върху хартията непрекъсната линия. Ако две или три монети паднат с тура нагоре – нарисувайте прекъсната. („тура“ се нарича страна на монетата, на която има изобразен герб или образ, както някога е стояла турата на султана върху османските монети. Другата страна на монетата се казва „ези“.)
4.Чертите се разполагат една над друга от долу на горе.
5.След като съставите хексаграмата, намерете нейния номер в таблицата. За тази цел разделете хексаграмата на две половинки и намерете горната й част сред триграмите, разположени по хоризонтала, а долната – сред триграмите, разположени по вертикала. Там, където се пресичат, е номерът на падналата ви се хексаграма.

41 Това, което днес давате на другите, съдбата ще ви го върне с проценти, затова внимавайте. Времето е благоприятно за обмисляне на планове, а също така и за интелектуална дейност. Повечето ваши желания ще се изпълнят. Даже ще получите повече, отколкото сте се надявали.

42 Замисленото ще се осъществи, направеното ще се изплати. Ще можете да окажете помощ на другите. Една работа, която началството ще ви поръча, ще се обърне в лична изгода за вас. Някой се готви да ви направи изгодно предложение. В най-близко бъдеще ще се появи възможност неочаквано, но същевременно да оправите финансовите си дела. Желанието ви ще се изпълни с помощта на висшестоящо лице.

43 В предстоящия период ще ви съпътства успех, но много е възможно заради собствения си инат да извършите грешка и да отблъснете от себе си тези, които обикновено ви помогнат. Окажете им сами съдействие и проявете повече търпимост в отношенията си с тях. Напълно е възможно в този период да обикнете човек, който по-рано ни ви е бил симпатичен, не задължително в любовен план.

44 Добре ще е ако характерна черта на вашето настоящо поведение е сдържаността. Отнесете се внимателно към проблемите в отношенията с хората, опитайте се да оценявате действията им по-малко критично. Бъдете икономични. Вътрешно се пригответе за това, че скоро ще последват неочаквани събития, които не ви обещават нищо благоприятно. Изпълнението на желанията и надеждите е проблематично.

45 Всичко, което ще правите в настоящия период, ще завърши успешно. Една невидима сила ще закрепи вашите отношения с хората, ще ви помогне да завържете нови тесни контакти, които така или иначе ще станат благоприятни за вас. Следва ви някаква жена, която се стреми да прегради пътя ви, да попречи да осъществите намеренията си, да се намеси в живота ви. Независимо от това, желанията ви ще се изпълнят.

46 Това, върху което вече дълги години се трудите, най-накрая ще донесе добър резултат и ще бъде добре възнаградено. Трябва още малко да поработите – настойчиво и добросъвестно. Така скоро ще можете да разчитате на висока оценка и на признание. Смелите и решителни действия сега са много по-благоприятни, отколкото бездейното изчакване. Доверете се на здравия смисъл и на интуицията, и тогава желанието ви вероятно ще се изпълни. Идеите, които в дадения момент обмисляте, по-скоро ще донесат успех.

47 Една от четирите най-лоши хексаграми. Сега периодът е такъв, че не си струва да се заемате с каквото и да било ново начинание. Затайте се и чакайте. Мислите ви са недостатъчно ясни. Някой от вашето обкръжение, заемащ високо положение, ще ви протегне ръка за помощ. Вслушайте се в съветите на този човек. Вярата в собствените ви сили сега е много слаба. Не приемайте събитията прекалено трагично, все пак и този негативен период ще отмине и обстоятелствата ще се подобрят.

48 Добре ще е ако протегнете ръка за помощ, дори ако вашите дела не вървят съвсем гладко. Впоследствие ще се убедите, че този начин на действие ще се окаже изгоден за вас. В дадения период едва ли може да се разчита на признание на вашите способности и постижения от страна на началството, което естествено е неприятно. Вие страстно желаете обстоятелствата да се променят, но времето сега не е благоприятно за това.Колкото и да е странно, но сегашното ви финансово положение не е чак толкова лошо. Скромните ви желания могат да се изпълнят дори и сега, но големите – не.

49 Всичко около вас се намира в движение, всичко се променя, но в края на краищата добрите резултати ще надминат даже най-смелите очаквания. В настоящия момент вие не се чувствате уверен в себе си, но скоро увереността ще се върне към вас заедно с нови перспективи. Обстоятелствата ще се променят към по-добро.

50 Положението ще е благоприятно за вашите начинания, ако решително вземете върху себе си ролята на лидер. Някои хора не се радват на успехите ви. Не им обръщайте внимание. Внимавайте да не взимате или обещавате повече, отколкото сте способни да изпълните. Силно влияние върху вас и върху отношенията ви с хората има числото 3. Работата, с която сте се заели, с други единомишленици, ще ви донесе успех. Желанието ви ще се изпълни, макар и не съвсем така, както първоначално сте го мислили.

51 Вие сте близко до успеха, но някой прилага усилия, за да ви попречи да го постигнете. Не му се ядосвайте. Това, което се стремите да получите, всъщност ще се окаже съвсем различно, а не както сте си го представяли. Така че смело и със спокойна душа го отстъпете на съперника си. Скоро във вашето обкръжение ще се случи нещо неприятно, но на вас това няма да навреди. Даденият период е благоприятен за почивка. Не се нервирайте заради това, че обстоятелствата се развиват именно така, а не по друг начин. Малко по-късно съдбата ще ви се усмихне.

52 В настоящето е малко вероятно развитие в делата. Очевидно трябва да изчакате и чак тогава отново да пристъпите към работа. Примирете се с обстоятелствата и сериозно обмислете своето положение, преди да се заемете с каквото и да е. По-високо главата! Победата над трудностите и интригите на недоброжелателите ще бъде ваша, при това много скоро.

53 Ако вие се придвижвате напред, старателно обмисляйки всяка крачка, то успехът няма да ви изневери в бъдеще. Щастието и занапред ще остане ваш спътник, ако не поддавайки се на уговорки, не започнете да изпреварвате събитията. Костенурката има не по-малко шансове да пристигне първа на финала, отколкото заека. Вие сте в началото на дълъг път. Желанието в края на краищата ще се изпълни.

54 В дадения период бъдете внимателни във всичко – особено в любовните дела. Случващото се възприемайте спокойно и хладнокръвно, иначе може да попаднете в много неприятно положение.Близките седмици са много благоприятни за подготовката за следващия – по-позитивен период.Изпълнението на желанието се забавя. Това е период, когато е по-добре да чакате и да мислите.

55 Тази хексаграма символизира есенната жътва, събирането на богатата реколта. Това означава, че щастливата звезда ярко осветява всички ваши дела. Те се движат успешно и равно, а в бъдеще ще тръгнат и по-добре. Даденият период е особено благоприятен за дейностите, свързани с изкуството и с творчеството. Независимо от това, че сега ви съпътства успехът, няма пълна увереност в това, че вашите желания ще се изпълнят.

56 Съществуват всички предпоставки за успех в делата. Вие сте много честолюбиви. Бъдете внимателни, за да не развалите отношенията си с приятелите и с колегите. Много се ядосвате по повод някакво неприятно събитие. Това е неразумно, не си струва да се тревожите за това. Желанието ще се изпълни, ако не очаквате прекалено много.

57 Вашето положение е заплетено и в дадения момент няма да е толкова просто да се ориентирате в него. Склонни сте да преставяте събитията прекалено мрачно. Следвайте пътя, който ще ви покаже човек от вашето обкръжение и се убедете, че това е най-добрият изход. След пет месеца съдбата ви ще се измени към по-добро. Нещо възпрепятства изпълнението на желанията ви сега. Жена ще ви помогне да премахнете пречките. В дадения период в никакъв случай не позволявайте да ви склонят към действия и мисли, които ви се струват погрешни.

58 Подтиснато настроение скоро ще се разсее. Не пренебрегвайте добрия съвет на приятел и се пазете от лоши изказвания по адрес на околните. Много благоприятен период за всичко, що се отнася до изкуството и търговията. Не се ядосвайте за това, което не може да промените. Пазете спокойствие, щастието вече наближава.

59 След дълъг период на несполуки отново изгрява слънцето на успеха. Ще придобиете всичко, към което се стремите. Очакват ви блестящи и успехи в работата, в научните и в любовните дела. В най-скоро време ще ви се почви шанс да заемете позицията на лидер. Желанието ви се изпълнява и ще се изпълни напълно, ако продължавате да действате настойчиво и целенасочено.

60 Вашето време настъпи! Захващайте се активно за работа! Но помнете, че трябва да обръщате внимание дори на най-малките детайли. Иначе всичките усилия ще отидат на вятъра. Не приемайте прекалено прибързано това предложение, което току-що са ви направили или ще ви направят. Напълно е възможно, че то е доста по-малко изгодно, отколкото изглежда на пръв поглед. Същото се отнася и за новите любовни и приятелски връзки.

61 Сега за вас е изгодно да работите не сам, а в сътрудничество с други. Внимавайте да не надцените умствените си способности, за да не станете високомерни и невъздържани. Това може да застраши осъществяването на плановете ви. Постарайте се да бъдете по-скромни и сдържани. Само в случай, че желанията ви за разумни и честни, те ще се изпълнят. Един човек в най-близко бъдеще ще обърне внимание на способностите и възможностите ви и ще ги оцени по достойнство. Това в голяма степен ще ви помогне в движението ви по пътя на успеха.

62 Възможно е да се разочаровате в този, когото обичате. Не го приемайте прекалено трагично. Най-добрият шанс, който най-сигурно от всички би спомогнал за изпълнението на вашето желание, сте го изпуснали, но скоро ще се появи нов. Даденият период е характерен с възможностите си за добри печалби, но е малко подходящ за дълги пътувания. В настоящия момент вие придавате голямо значение на дреболиите и по този начин унижавате себе си.

63 Ако сте се скарали с някого, спешно се обърнете към трето лице с молба да изиграе роля на посредник между вас.Не се поддавайте на желанието отново да придобиете някога достигнатото успешно положение. Ако внимателно обмислите този съвет и го последвате, наградата ще е най-пълно осъществяване на желанията ви. В дадения момент не хвърляйте всичките си сили в своето начинание, то няма да доведе до успех. Намисленото конкретно желание ще се изпълни с известно забавяне.

64 Успехът, който ще отбележи всички ваши дела, стои на прага. Но още е рано да действате. Ако се движите напред достатъчно внимателно, обстоятелствата от ден на ден ще се нареждат все по-добре. Желанието ви ще се изпълни в най-скоро време. Наближава щастлив период във вашия живот, който няма да чакате още дълго. 

Останалите отговори може да видите тук:

От 1 до 20
От 21 до 40


 

Коментари към "И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни (Част 3)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg