2019 – Годината на свинята / Прасето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

В китайския хороскоп, свинята е дванайстата от всички животински зодиакални знаци. Според един мит, Нефритеният император нарежда, че редът знаците  ще бъде решенспоред реда, по който животнитепристигнат на неговото празненство. Свинята закъсняла, защото се успала.Друга легенда разказва, че вълк  унищожил къщата й и тя трябвало да възстанови дома си преди да тръгне за празненството. Когато пристигнала, билапоследна и можелада заеме само дванадесетотомясто.

Свинята е свързана същосъс земното отделение или клон(d —dì zhī) hài (亥), ичасовете от 21–23през нощта. По отношение на ин и ян (阴阳—yīn yáng), прасето е ин.

Пухкавите лица и големи ушина прасетата са признаци на богатство.

Хората, родени под знака Прасе притежават красива личност и са благословени с щастие в живота.

Последните години на свинята са: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Личност и характеристики

Прасетата може и да не се открояват особено в тълпата. Но те са много реалистични. Ако някои хора могат да говорят много и да не правят нищо, прасетата са точно обратното.Макар и да не са разточителни прахосници, те си позволяват да се радват на живота. Те обичат развлеченията и от време на време трябва да почиват от тях. Те са малко материалисти, но това им дава мотивация за да работят усилено. Възможността да имат нещо сигурно в ръцете си им дава спокойствие.

Те са енергични и винаги ентусиазирани, дори и, когато се отнася за скучни работни места. Ако им се даде възможност, те заемат позиции на власт и статус. Те вярват, че само такива хора имат правото да говорят и това е нещото, което те искат за себе си.

Елементът на родените през 1959 и 2019-та година прасета е Земя.Тези прасета са социални, имат приятели от всички сфери на живота. Те имат голяма подкрепа както в работата, така и в живота. Те имат късмет в живота и могат да намерят щастието. Родените през тези години стават успешни по-късно в живота. Въпреки това, те не са най-романтичните хора и може да се наложи да работят върху това.

Мъжете, родени в годината на Прасето, са оптимистични и нежни. Те са много фокусирани. Щом вземат решение да преследват някаква цел, влагат всичко в нея. Те са и тихи.Те обичат да учат, но не знаят как да облекат знанията си в думи.

Жените,родени в годината на Прасето са изпълнени с вълнение. Те присъстват на социални събития, когато е възможно, и се отнасят към всички искрено. В комбинация с тяхната спокойна личност, те печелят доверието на всички.Въпреки това, те понякога са прекалено приятелски настроени. В своето вълнение те могат да забравят да дават на другите лично пространство.Жените – зодия прасе също имат добър късмет с богатство. Докато те продължават да го поддържат, усилията няма да са напразни.У дома те са много организирани. Ако стаята е разхвърляна, те ще останат цяла нощ, за да я почистят. Тези жени също така обичат децата. Играта с деца е едно от нещата, които им носят най-голяма радост.

Най-съвместими с прасето са: тигър, заек, коза

Прасетата са най-съвместими с тигрите. Смелият тигър дава на свинете сигурността, от която се нуждаят.

Заекът често е привлечен от интелигентността и топлината на свинята. С Козата има много общи интереси и теми.

Късмет на свинете носят:

Цветове: жълто, сиво, кафяво

Числа: 2, 5, 8

Минерал: ахат

Здраве:

Прасетата имат добра конструкция и еластично тяло. Те винаги са одухотворени, сякаш енергията им никога няма да свърши. Природното им здраве е нещо, с което прасетата се гордеят.


 

Коментари към " 2019 – Годината на свинята / Прасето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg