23 неща, от които трябва да се отървете преди 30

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Лесно е да го кажем, по-трудно е да го направим – да изхвърлим от живота си токсичните хора, неща, емоции, мисли и модели на поведение. Но не, не е невъзможно. А положим ли усилия, ще си направим най-голямото добро. Ако още сте на 20+, отделете минутка и осъзнайте, че нямате нужда от тези неща в живота си!

Фалшивите приятели

Ако изобщо се зачудите дали някой ви е истински приятел, той по-скоро не е. Отървете се от хората, с които не се чувствате удобно и след време ще се радвате, че сте го направили.

Социалните очаквания

Най-големите разочарования идват от сблъсъка между очакванията и реалността. Напишете своя собствена книга – вървете по своя път, правете нещата по своя начин, различно, нетипично или дори лудо, но бъдете себе си и не очаквайте.

Стресът, който сами си създавате

О, да, хората са склонни да го правят. Заради сгрешени подсъзнателни програми реагираме така на хора и ситуации, че потъваме в мрачни мисли и сами си създаваме стрес. Не го правете, стресът навън, във всекидневието ви е достатъчен.

Твърде много работа за твърде малко ползи

Аз съм работохолик. Докато един ден не се намерих без приятели(с крайно разочаровани такива, по-точно), със занемарен външен вид и разклатено здраве – защото давах мило и драго за работа, която не ми се отплащаше със същото. И сега знам – човек не може да живее вечно незадоволен, изтощен, употребен, и физически и емоционално изцеден. Затова намерете баланса. Обичайте това, което правите, но не пренебрегвайте личния си живот и времето за почивка, уважавайте себе си и работете здраво, ако по този начин наистина градите бъдещето си.

Правилата, с които не сте съгласни

Животът не идва с написани правила и не това е смисълът му. Създайте си собствени правила.

Лошото държание на другите към хората, които обичате

Новите философии ни учат  буквално да пропуснем покрай ушите си, когато някой говори или се държи лошо с близките ни. Но това не е съвсем ок. Има начини да защитим любимите си хора и да изхвърлим лошите от живота си, това е.

Извиненията за мързела

Отлагаме за след малко, за следващия ден, за не знам си кога си. И си намираме оправдания. Усещането от добре свършената, при това по-рано, работа е невероятно, за разлика от тегнещото чувство, когато ни предстои да вършим нещо и отлагаме ли, отлагаме.

Стоенето настрана от книгите

Книгите са богатство, безбройни нови и магични светове, книгите са лечение на незарастващи ранни и огледала, които могат да ни покажат кои сме наистина. Не бягайте от тях, научете се да ги обичате.

Мъже, които не могат да обичат

На всички ни се случва да хлътнем сериозно по мъж, който не си позволява да изпитва емоции. Рано или късно обаче осъзнаваме, че не можем да изживеем живота си с такъв човек. И честно казано, по-добре да е рано.

Страхът да не изглеждате като глупак

В 20-те все още ни пука кой какво мисли за нас. И много често се сковаваме от страх да не се направим на глупаци, при това за глупости – защото, например, не знаем какво е ултра модерното питие или не сме ходили в ултра якия нов клуб, или пък не носим дрехите по последния писък на модата. Това ни превръща в хората, които не сме.

Да се променяте заради любовта

Типично е да ослепееш и оглупееш от любов – когато ти пърхат пеперуди в корема, на всичко си съгласна. Но да внимаваш какво правиш, да променяш себе си или да се преструваш, че харесваш това или онова, не е начинът, по който трябва да изживеем живота си. Човекът до вас трябва да ви обича заради това, което сте, а не заради това, което се преструвате, че сте.

Мислите за отказване

Поддаваме се на страховете си и често ни обземат мисли да се откажем, преди още да сме опитали. Това ни дърпа назад, това ни спира да се развиваме.

Осъждането на другите

Типична черта на човека е да осъжда другия, без да се е поставил в обувките му. И за глупости като цвета на косата му или дрехите му. Всеки има право да бъде какъвто си поиска. И ако гледате в собствения си двор, ще  бъдете по-щастливи.

Извиненията, че показваме емоции

Животът е прекалено кратък, за да оставяте мислите си неизказани, емоции непоказани и проблемите нерешени. Не дължите извинение на никого, че сте показали наяве чувствата си.

Изолирането

В тийнейджърските ни години чакаме с нетърпение да отидем да живеем сами, да се отделим от семейството си, мислейки че е върховното изживяване да живееш сам. След време започваме да ценим точно моменти с близки и приятели.

Негативността

Ние всички сме чували в главата си този глас, който ни говори само кофти, негативни неща и е склонен да съсипе живота ни. Ментално мъчение, което сами си причиняваме. Ако го накараме да замълчи и заменим негативните мисли с позитивни, ще си направим добро.

Чакането на неслучващи се неща

Да чакаме нещо, което може и да не се случи, е грешка, която всички допускаме. Чакаме идеалната работа, за да сме щастливи, чакаме идеалното гадже, за да сме пълноценни личности, чакаме това, чакаме онова. А всичко зависи от нас, всичко е вътре в нас.

Ниската самооценка

Един от най-големите, но и най-трудни уроци, които учим от живота – нашата собствена стойност. Някои, за съжаление, научават цената си прекалено късно, някои не я разбират, както трябва. Колкото по-рано се научите да обичате и уважавате себе си и осъзнаете, че във вашия живот вие сте най-важният човек, толкова по-добър би бил този живот. 


 

Коментари към "23 неща, от които трябва да се отървете преди 30":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg