7 неща, на които трябва да се научите преди 30

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Има няколко неща, които всеки трябва да научи преди да премине определена възраст. Колкото по-рано го направите, толкова по-добре ще живеете. Ето 7 неща, с които всеки трябва да се сблъска и усвои преди да навърши 30.


1. Да пазарувате и да готвите


Не под пазаруване нямаме предвид дрехи и аксесуари, а неща за домакинството, другото всеки го може. Трябва да се научите да разпределяте бюджета си така, че парите да ви стигат за храна и всичко от първа необходимост у дома. Да не забравяме и готвенето. Не, че не е възможно да го карате цял живот на полуфабрикати, но се съгласете, че не е никак здравословно особено ако решите да създавате семейство.

 

2. Да станете готови за семейство
Въпреки, че при всеки това време може да варира е препоръчително докъм 30 години вече да сте наясно какво искате от живота, от човека до себе си и най-вече от себе си. Плюс-минус няколко години не са фатални и все пак това се счита за най-подходящата възраст да се установите, както се казва.

 

3. Да бъдете отговорни за собствените си действия и решения
Много е важно да се научите да поемате отговорност. Това е най-големият белег, че сме възрастни все пак. Заставайте винаги за думите си и защитавайте позицията си няма нищо по-хубаво от това. Макар и понякога да се окаже, че грешите, имайте смелостта да го признаете!

 

4. Да спестявате
Със сигурност не трябва да пропилявате времето и средствата си, както го правехте от време на време в университета. Спестявайте „за черни дни“, за да не бъдете неприятно изненадани от съдбата.

 

5. Да намалите малко купоните
С възрастта даже и да не искаме някак от само себе си спираме с веселбите три вечери подред, пиене до зори и вършенето на глупости. Не ви казваме да спрете да се забавлявате, но успокойте малко топката, неизбежно е.

 

6. Да приемете идеята за създаване на деца
Ако искате, разбира се. Трябва да започнете да свиквате с идеята и да тренирате от по-рано. Най-добре ще стане, ако имате домашен любимец. Така ще можете да усетите какво е да се грижите и да имате отговорността за друго същество. Не напразно някои двойки първо си взимат котка и ли куче и чак след това пристъпват към правенето на бебета. Клиширано, но факт.

 

7. Да промените стила си на обличане
Може да ви се иска да се обличате като тийнейджъри, докато не навършите 40, но това никак няма да говори добре за вас, дори да сте в перфекта форма. Има момент, в който трябва да заложите на по-семплото облекло, в никакъв случай демоде, но подходящо за възрастта и положението ви.

Е, докъде сте със списъка? :)


 

Коментари към "7 неща, на които трябва да се научите преди 30":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg