30 пъти, в които решително трябва да кажем 'не'

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Животът е твърде кратък. Твърде кратък, за да го живеем, занимавайки се с нещо, което не обичаме. Твърде кратък, за да го живеем недоволни от себе си. Твърде кратък, за да търпим отношение, което изчерпва енергията ни и ни товари с негативни емоции.


Но защо го правим? Защото страхът да кажем "не" ни парализира. Заставлява ни да се съгласяваме с това, което не искаме. А животът си тече, времето върви напред, а не назад. И в някакъв момент усещаме, че сме изгубили контрол над съдбата си. Но никой друг няма да се бори за нашето щастие, то си е наша лична отговорност. Затова трябва да се справим със страха да кажем "не".


1. Кажете "не" на работата, която не обичате. Не продължавайте да работите от 9 до 5 като роботи, ако чувствате, че това не е за вас. Имайте смелостта да потърсите онова, което ще обичате да вършите.
2. Кажете "не" на токсичните отношения в живота ви. Намерете любовта, която заслужавате.
3. Кажете "не" на вътрешните си ограничения. Никой не залужава живот, окован във вериги в сърцето.
4. Кажете "не" на очакванията на родителите си. Вашият живот си е ваша работа. Да, те са ви го дали и трябва да ги уважавате за това, но уважението не значи да живеете така, както те очакват.
5. Кажете "не" на необходимостта да удовлетворявате другите. На никого нищо не сте длъжни да доказвате. Престанете да следите какво правят приятелите ви и недейте да живеете по техните правила.
6. Кажете "не" на хората, които постоянно се нуждаят от помощта ви. Трябва да обръщате внимание на себе си. И на тези, които обичате истински.
7. Кажете "не" на обществените порядки и обществото, което смята, че знае по-добре от вас от какво се нуждаете. Вашата задача е да намерите своя собствен път.
8. Кажете "не" на безсмисленото губене на безценно време. Направете всеки момент значим.
9. Кажете "не" на очакванията на другите. Просто нямате време за тези, които ценят своето време повече, отколкото вашето.
10. Кажете "не" на диетите. Просто се хранете нормално и здравословно.
11. Кажете "не" на напитките, които не искате да пиете. Не е задължително да пиете на вечерните събирания, човек може да се забавлява и без алкохол.
12. Кажете "не" на всичко, което не ви харесва да правите, но досега е "трябвало". Ако нещо ви кара да се чувствате зле, не го правете.
13. Кажете "не" на самосъжалението. По-добре се съсредоточете върху това как да направите живота си по-добър.
14. Кажете "не" на страха да не попаднете в неприятности. Кофти ситуация? Просто я пренебрегнете и се отдалечете от нея.
15. Кажете "не" на тези, които ви показват "истинския път". Всеки човек на този свят си има свой, уникален път. Не се вслушвайте в шарлатаните и повече се доверявайте на себе си.
16. Кажете "не" на разбитото си сърце. Вместо да се въргаляте в леглото и да ревете, опитайте още веднъж.
17. Кажете "не" на израза "слез на земята". Ако се откажете от мечтите си, животът ви ще бъде напразен. Едно от най-хубавите неща, които са ни дадени е вечният стремеж. Без него не си струва да живуркаме.
18. Кажете "не" на безсмислените решения. Колкото и решения да взимате през деня, направете ги продуктивни. Не взимайте ненужни решения.
19. Кажете "не" на своите страхове. Изправете се очи в очи с тях. Не търсете оправдания. Бъдете силни.
20. Кажете "не" на строгата диета. Въглехидратите също са ни нужни. Мазнините, и те. Бъдете добри с тялото си и то ще ви се отплати.
21. Кажете "не" на вътрешната си защита. Ако искате да познаете любовта, отворете сърцето си.
22. Кажете "не" на нервните сривове. Какво постигате, ако хабите нервите си? Само съсипвате здравето си.
23. Кажете "не" на хората, които нямат време за вас. Истинските ви приятели са тези, които променят плановете си, за да се впишете и вие в тях.
24. Кажете "не" на общественото мнение. Ако трябва, грабнете си паспорта и заминете на друго място, което ви е по-близко до сърцето.
25. Кажете "не" на желанието си винаги и всичко да планирате. Най-хубавите приключения са тези, които се случват когато се откажете от плановете си.
26. Кажете "не" на своите слабости. Не позволявайте на никого да ви тормози по пътя към успеха.
27. Кажете "не" на ограниченията вътре във вас. Ако се чувствате като в клетка, бързо намерете изход.
28. Кажете "не" на еднообразието. Спонтанността е нещо прекрасно!
29. Кажете "не" на всичко, което ви се дава на готово. Научете се да приемате предизвикателствата и винаги да се стремите към повече.
30. Кажете "не" на страха си, че нещо може да ви липсва. Вие сте там, където трябва да бъдете, и се занимавате с това, с което трябва да се занимавате.

 

Вижте още:

10 начина, по които силните жени се справят със света

Нещата, които силните жени никога не казват


 


 

Коментари към "30 пъти, в които решително трябва да кажем 'не'":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg