5 стъпки, за да имаш всичко, което искаш

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Да, всичко е постижимо. Стига да вярваме, че е така. Но да си признаем, най-трудната част по пътя на постигане и получаване на всичко, което искаме в живота, е да убедим не кого да е, а сами себе си, че сме способни и достойни да бъдем и да имаме. Успехът на преуспелите се дължи в основата си на несломимата вяра, че заслужават това, за което мечтаят. А, признайте, колко от нас дълбоко в себе си наистина вярват, че заслужават и че са напълно способни да реализират мечтите си? Да, това е проблемът. 5 стъпки ни делят от постигането и получаването на всичко, което искаме. Превърнете ги в навици и ще се изненадате как се променя светът.

Изчистете главата. Точно така, пречистете мислите си. Престанете да се концентрирате на неуспехите, стреса и проблемите. И не, не ни казвайте, че не се фокусирате върху тях. Ако си отделите време за съзерцаване на собствените си мисли, ще забележите, че в тях гравитират проблемите и трудния живот. Но за да откриете новото, да се настроите на вълна сбъдване на желания, трябва да се освободите от всичко ненужно в съзнанието си.

Занимавайте се с духовни неща. Може и да ви звучи странно, но трябва да откриете своя начин да усещате себе си, да чувате вътрешния си глас, да си вярвате, да освобождавате ума си от негативното. И затова много помагат заниманията с духовното – може да е йога, медитация, езотерика – каквото ви е удобно и приятно. За да се развивате, трябва да се научите добре да усещате хората, а за да усещате хората, трябва да можете да усещате себе си.

Мечтайте. Не се поддавайте на чуждото мнение, че мечтите са за деца или пък са напразни. Всичко, което човечеството е постигнало и днес държим в ръцете или сме натрупали като знания, всичко това някога е било просто нечия мечта, нечия идея и фантазия. Представяйте си това, което искате, представяйте си себе си, когато сте го постигнали. Визуализирайте пътя на постигането му на етапи – с какво ще започнете, как ще продължите, но най-вече – представяйте си и изживявайте във въображението си какви емоции ще изпитвате, когато го постигнете. Това усещане не само, че ще ви даде надежда, но и ще ви помогне да настроите подсъзнанието си така, че да търси всички възможни начини да постигнете целта си.

Действайте. Не слушайте тези, които говорят, че няма да се получи. Провалът не е така страшен, както липсата на опит. Никога няма да бъдете щастливи и в мир със себе си, ако не опитате. Дори малката стъпка е движение напред. Започнете с малки стъпки и много скоро, обръщайки се назад, ще се удивите колко много сте изминали. Но няма как да получите каквото искате, ако се боите да поемете по пътя към постигането му. Нещо като това да се научиш да караш кола само на полигон – за какво ти е умението да шофираш, ако никъде не можеш да стигнеш?

Не мързелувайте. Развиват се само трудолюбивите и упорити хора. Не седете на едно място, без да правите нищо. Четете книги, ходете на събития и всякакви възможни срещи, общувайте с интелигентни хора със сходни интереси, учете се от преуспелите, отворете пред себе си нови възможности.

 

Вижте още:

11 правилa за абсолютен успех

30 навика, които рушат живота ни


 

Коментари към "5 стъпки, за да имаш всичко, което искаш":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg