4 начина да разкараме лошите мисли

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Няма да обясняваме колко важно е човек да мисли позитивно, защото повечето от вас със сигурност го знаят. А направо ще преминем към 4 много ефикасни идеи, които ще ви помогнат да разкарате лошите мисли от главата си.

 

1. Създайте си „котва“

Това е тактика, много популярна и използвана от психолозите. Когато ви хрумне добра идея или ви се случи нещо приятно, да правите конкретен жест (например щракане с пръсти). След това, при всяка негативна мисъл, появила се в съзнанието ви, да правите въпросният жест (котва). Това моментално ще върне доброто ви настроение и амбиция. Имайте предвид, че тази котва може цял живот да ви спасява от отрицателните емоции.

 

2. Научете се да се смеете на проблема

То е ясно, че една усмивка няма да го реши, но пък мрачните мисли и тревоги съвсем няма да ви помогнат. Идеята в случая е, че ако намерите начин истински да се разсмеете на нещо, ще покачите нивата на ендорфин. Това от своя страна ще ви помогне да се отпуснете и да погледнете по-обективно над ситуацията. Може би проблемът не е толкова сериозен, колкото сте си мислили в началото!

 

3. Сложете плюс до минуса

Съзнанието не е в състояние да поддържа две противоположни емоции едновременно. Затова, когато ви е кофти, веднага си помислете за нещо хубаво. Това може да е вдъхновяваща мисъл, мотото ви в живота или усмивката на любим човек. Веднага ще усетите, как негативизмът постепенно отстъпва. Не го връщайте обратно!

 

4. Стойте далече от хора, които ви влияят негативно

Често от любезност или плахост ние търпим разни персони, които ни надуват главите, изсмукват ни енергията или още по-лошо – мачкат самочувствието ни. Понякога е трудно, а понякога дори невъзможно да ги държим надалеч, но нека се опитаме максимално да страним от тях. Ако са ни колеги, да общуваме само по служебни въпроси, ако са „приятели“, просто да спрем да се виждаме с тях. Най-добре е да сложим емоционална бариера в съзнанието си и да не позволяваме тяхното черногледство да нахлуе в него.

 

Успехът може да не дойде още от първия път, но е важно да не се отказвате. Защото да наложите подобен контрол над емоциите и мисленето си, означава само едно - вие ще станете категорично по-успешен, а и много по-щастлив човек.

 

Вижте още:

Готини мисли за готин живот

Незабравими мисли от Ърнест Хемингуей


 


 

Коментари към "4 начина да разкараме лошите мисли":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg