Какво да ядете и какво да пропускате, за да нямате подут корем, Част 3

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети

Пропускайте: Сурови продукти

Защо: Пресните плодове и зеленчуци са здравословни, но те също са храни с голям обем, които заемат място в стомаха ви. Това може да кара корема ви да изглежда така, сякаш е по-голям.

Вместо това: разпределете консумацията на пресни продукти през деня, така че на всяко хранене да не ядете повече от една трета от препоръчителните дневни общо 4 и 1/2 чаши. Можете също така да свиете обема на продукцията, като я сварите, създавайки по-компактна порция, казва Бонси.

Добавете: Протеини

Защо това помага при подуване на корема: Протеините могат да ви помогнат да избягвате закуски като сладки бисквитки или солени чипсове, които причиняват подуване. Яденето на протеини помага на хората да се чувстват по-сити за по-дълго, така че е по-малко вероятно да посегнат към нещо нездравословно.

Правете това: Съчетаването на избрания от вас източник на протеини с храни, богати на фибри, ще ви засити още повече.

Избягвайте :Подсладените кафени напитки. В тях има доста фруктоза, която причинява подуване и газове.

Вместо това: Пийте освежително питие без захар като зелен чай или си направете домашна напитка с кафе с ниско съдържание на захар.

Добавете: Подправки като джинджифил и семена копър.

Защо: Джинджифилът и семето от копър съдържат съединения, които стимулират храносмилането и облекчават газовете, като така помагат  подуването да спадне, казва Шапиро. Слагането на подправки за вкус ви помага да намалите солта, която също може да причинява  подуване.

Направете това: Накиснете семена от копър или прясно настърган джинджифил в гореща вода, за да направите чай, прогонващ издуването.

Избягвайте:Подсладители

Защо: Ние не усвояваме напълно подсладителите с ниско съдържание на калории, които често се намират в ароматизираните води и храни с ниско съдържание на въглехидрати, диабетични храни и такива без захар. В резултат бактериите в дебелото черво ги карат да ферментират, причинявайки газове, подуване на корема и дори диария.

Вместо това: Проверявайте етикетите на храните за често използвани захарни подсладители като сорбитол, манитол, ксилитол. Ако решите да използвате подсладители, придържайте се към малки количества натурални такива - мед, кленов сироп, меласа и кокосова захар.

Добавете: Мазна риба

Защо тя се бори с подуването: Яденето на сьомга, риба тон, скумрия или херинга може да ви помогне да отделяте повече мазнини - включително мазнини от корема. Омега-3, открити в тлъстата риба, изглежда увеличават изгарянето на калории и насърчават образуването на т. нар. кафяви мазнини, възстановяващи метаболизма, според проучване от 2019 г.

Направете това:Рибата може да не е само за обяд или вечеря, както сме свикнали. Тя става и за сутрешна и следобедна закуска, например сандвич със  сьомга и зеленчуци.


 

Коментари към "Какво да ядете и какво да пропускате, за да нямате подут корем, Част 3":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg