5 подправки, с които да замените солта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене
Повечето хора приемат повече от препоръчаните 2,300 милиграма сол на ден, което води до сериозни здравословни проблеми.
 
Хранителният режим, висок на натрий увеличава риска от инсулт и сърдечни заболявания.
 
Най-добрият начин да избегнете високия прием е да сами да готвите храната си и да избягвате супи в консерва, готови ястия и преработени меса. 
 
В случай, че напълно искате да премахнете солта от вашия хранителен режим ето и 5 подправки, с които можете да го направите:
 
1. Босилек
 
Ако искате да неутрализирате ефектите на солта върху сърцето то започнете да готвите с босилек.
 
Той съдържа голямо количество магнезий и бета-кератин, които помагат за намалянето на холестерола. Другият плюс е, че може да го добавите както в салата, така в спагети, смутита и други ястия.
 
2. Див копър
 
Дивият копър е вкусна подправка, която е богата на фибри и антиоксиданти.
 
Той също така може да подобри храносмилането и да освежи дъха.
 
3. Дафинов лист
 
Добавете няколко дафинови листя към супата или ястието за фантастичен вкус и много здравословни ползи. 
 
Дафиновият лист има много антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, които са изключително полезни за човешкото тяло
 
4. Риган
 
Риганът е подправка съдържаща много фибри и хранителни вещества включително витамин К, желязо и калции.
 
Тя също така съдържа антиоксиданти и има антибактериални свойства.
 
5. Черен пипер
 
Черният пипер е силна подправка с богат вкус. 
 
Тя има противовъзпалителни свойства и може да подобри храносмилането. Големият й плюс е, че може да се ползва за всичко - супи, салати, паста, яйца, месо или риба.

 

Коментари към " 5 подправки, с които да замените солта":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg