5 причини да не се ядосваме на гневните хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.


Замисляли ли сте се, че най-честата реакция, когато се сблъскаме с гневни, груби хора, е същото отношение – гняв? Лошото отношение, което ни хвърлят в очите, ни кара да отвърнем със същото. Но това изпива енергията ни и ни превръща в отровени, изморени, гневни хора. А ако отвърнем с търпение и с добро?

Направете си ескперимент и следващият път, когато някой ви се нахвърли, запазете самообладание, поемете си глътка въздух и изпратете любов и разбиране на този човек. Ще се изненадате как ще се промени енергията му.


Защото истината е, че гневните хора не са гневни на нас. Те са гневни заради обстоятелствата в живота си, заради болката, страданията, които може би изживяват, заради други хора, които са им предали негативната енергия.


Те може да повтарят това, което са усетили от други хора


Първият ни импулс е да отговорим с грубост. Защото негативната енергия се изсипва върху нас и ни повлича. Помислете, че същото може да се е случило и с човека, който се държи грубо с вас. Той може просто да е уловил енергията на друг гневен човек. И ето как лошите емоции се препредават един на друг. Сложете им край, поемете въздух и си представете как прекъсвате веригата.


Те могат да се променят незабавно


С всички ни е така. Днес се ядосваме. Утре сме щастливи. Не приемайте предварително, че този човек винаги ще бъде груб. Помислете за това, че може да се промени, че може изобщо да не е човек, който се ядосва и гневи за щяло и нещяло.


Те страдат


Това, което човек излъчва навън в света, е това, което чувства вътре в себе си. Може дори да става дума за човек, когото не познавате и сте срещнали на улицата, в магазина, в градския транспорт. Но ако приемете, че тази реакция се дължи на болката, която този човек изпитва поради някаква причина, ще ви е по-лесно да отговорите на гнева му със спокойствие и разбиране. Поемете дълбоко дъх и си кажете, че разбирате неговата болка.


Те може несъзнателно да търсят разбиране


Под всяко его лежи и сърце. Но често ни е трудно да го видим, ако егото е твърде силно. Когато някой ви нагрубява, егото ви е това, което ще ви кара да се включите подобаващо. Но си повтаряйте, че някъде в този човек има и сърце, което би реагирало по друг начин. Ако можете да прекъснете веригата на гнева и да достигнете до сърцето, може би това е, което липсва на гневния човек.


Те са ваши учители


Много често личностното израстване и еволюцията на съзнанието идва, когато се изправим пред трудни ситуации. Ситуации, в които се изисква да познаваме и овладеем собствените си емоции. Хората, които ни разстройват, ни учат на най-много неща за самите нас. Включително и да погледнем в собствения си мрак, да изберем как да живеем живота си – в гняв и негативизъм или в хармония с вътрешния си свят.

 Вижте още:

Демонът се храни с гняв

5 начина да останем позитивни около негативни хора


 

Коментари към "5 причини да не се ядосваме на гневните хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg