7 начина да спрем късното хранене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Как само няколко часа могат да развалят цял ден здравословни навици? Ако сте като повечето жени, вечерното време е трудно. Може би част от вината е в нашата биология: Апетитът често е във върха си към 8 вечерта. Моята теория обаче, е че вечерта е времето, в което най-накрая се успокоявате след края на работния ден и това от своя страна води до прекомерно ядене. Резултатът от това е няколко излишни килограма, по-високо кръвно и по-високо ниво на кръвна захар.

Добрите новини са, че може да премахнете този навик и сутрин да се събуждате свежи и енергични.

1. Яжте засищаща вечеря

Осигурете си храна, която съдържа фибри и протеини. Тези две вещества ще ви помогнат да се чувствате сити и задоволени. Дуото също така работи в полза на добрите нива на кръвна захар и на това да предотвратява желанието ви за бисквитки и торта в късните часове.

2. Пропуснете десерта

Няма нищо лошо в това да се насладите на нещо сладко или солено – например лъжичка сладолед или малко пуканки, но опитайте да го правите поне час или два след основното ви ядене. В крайна сметка, колкото повече отлагате десерта, толкова по малко часове ще трябва да устоявате на изкушенията.

3. Планирайте закуската за следващия ден

Помислете за това какво ще ядете на сутринта. Знаейки какво ще ядете на сутринта може да ви помогне да предотвратите късните хранения.

4. Затворете вратата на кухнята

След като сте готови с вечерята и десерта, затворете вратата на кухнята. Пакетирайте и сложете всичката храна в хладилника, изпразнете мивката, напълнете съдомиялната, загасете светлините и напуснете стаята. Дайте си дума, че няма да влизате в кухнята и така ще предотвратите храненията.

5. Направете си чай

Чайовете са успокояващи и топли, а и отнемат време, докато ги изпиете – те ще пазят устата ви окупирана и ще отложат късните похапвания.

6. Разсейте се

Намерете си увличащо хоби, което не включва ядене: Прочетете няколко глави от любимата си книга или пък се разходете.

7. Поемете дълбоко дъх

Минута или две дишане (затворете си очите!) ви помага да се успокоите и да предотвратите късното хранене.
 


 

Коментари към "7 начина да спрем късното хранене":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg