30 урока, които научаваме на 20, но разбираме на 30

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Да си на 30 е фантастично. Всъщност може да бъде дори по-хубаво от 20-те години. Но хората, за които 30-те са още напред в бъдещето, понякога усещат тръпки на страх и почуда за това четвърто десетилетие. Истината е, че на 20+ дори не ти хрумва, че ще станеш и на 30+, а хрумне ли ти, то изпитваш лек страх, че всъщност вече ще си „стара“.

А хората, които вече гледат с носталгия назад в 30-те си години, ще ви кажат какво чудно време е това. Мост между невинната младост и зрелостта. Време, в което си осъзнал себе си и желанията си в живота, имаш кариера и доходи, знаеш какво искаш, а в същото време си все още млад, жизнен и гъвкав във всеки смисъл на думата.

Мъдростта наистина идва с годините, с физическия опит. И има неща, които неизменно животът ти поднася още на 20+, но успяваш да проумееш и разбереш истински, едва когато дойдат страхотните 30 години. Като тези!

 

1. Да остарееш е привилегия, отказана на мнозина. Празнувайте годините. Не се страхувайте от тях.

2. Животът е път, а не крайна цел. Като щастието.

3. Истинският знак за зрелост е, когато можеш да бъдеш откровено щастлив за щастието на друг.

4. Живеем в общество, което печели от неувереността ни. Всички си имаме мании – диети, отслабване, грим, прически, фитнеси, дрехи. Но не е задължително да купуваме онова, което се продава. Да се чувствате удобно със себе си е най-големият лукс, който някога ще имате. 

5. Колебанието е отговор, а „не“ е завършено изречение.

6. В някои дни ще хвърляте спагети на стената, за да пробвате дали ще се залепят. В някои дни ще ядете спагети в петзвезден ресторант, може и в Италия. Всичко е временно.

7. Животът е игра на даване и взимане. Да хабите време, чудейки се какво си мислят другите, и опитвайки да направите другите щастливи, е най-бързият начин да загубите баланса и да направите себе си нещастни.

8. Няма винаги да правите правилни избори. Но винаги имате силата да промените избора си.

9. Отмъщението и гнева са обвързващи емоции, които покриват по-дълбоки проблеми. Определете какви са тези проблеми, вместо да „плувате“ на повърхността и да се тормозите с изцеждащи енергията и здравето емоции.

10. Когато се научите да живеете с малко, ще откриете, че всъщност имате толкова много.

11. 98% от нещата, които искате да си купите, ще се окажат пуснати в промоция. Не плащайте луди пари за неща, които ще носите и ползвате само веднъж и след това ще захвърлите да прашасват.

12. Успехът на друг не е ваш провал. Повтаряйте си това, защото е важно. Използвайте чуждия успех, за да се вдъхновите, а не да се защитавате за несъществуващ провал.

13. Никога няма да работите За страхотен лидер. Вие ще работите Със страхотен лидер.

14. Най-великото нещо на това да тръгнете по трудния път е, че той никога не е задръстен. Изберете да се издигнете.

15. Да играете ролята на жертва е еднопосочен билет за никъде. Животът не е за ръката, която ви е раздадена, а за това как ще си изиграете картите.

16. Има си причина всички бури да носят имена на хора.

17. Вярвайте в нещо. Каквото и да е, вярвайте в него при всички случаи, с огън в очите и страст в сърцето. Много по-добре е да бъдете убедени в нещо и да държите на него, отколкото да бъдете нерешителни и да нямате мнение.

18. Ако можете да помогнете на някого, помагайте всеки път. Изберете да задържите вратата, изберете да се отплатите и да бъдете мили.

19. Понякога нищо не може да подобри една ситуация. Единственото, което може да направите, е да си повтаряте, че няма винаги да боли толкова, няма винаги да се чувствате така.

20. Някои хора печелят от тотото, но вместо да си проверят фиша, те продължават да си купуват нови и нови. След това осъзнават, че печелившият билет е изтекъл и са изгубили шанса си да вземат печалбата. Оценете това, което имате. Тревата не винаги е зелена.

21. Обичайте тялото си.

22. Оценете възгледите си. Те са си ваши и само ваши. Дръжте под око целите си, но се научете да бъдете гъвкави по отношение на различните пътища за постигането им.

23. Няма значение колко точно се направихте на глупачка на първата среща, колко неловка е ситуацията или колко лошо върви всичко, ако е писано да се случи, ще се случи. Никога не се налага да гоните това, което иска да остане.

24. Когато давате на света най-доброто, което имате, най-доброто се връща при вас.

25. Мъката няма край, но няма край и любовта. Мъката ни напомня, че сме живи. Любовта ни помага да оцелеем.

26. Не става дума за това какъв си бил, а за това какъв можеш да бъдеш. Вчера не ви определя. Изберете да създадете това утре, което искате за себе си.

27. Заслужете си го, каквото и да е, дори и пътят да е дълъг. Заслужете си го, за да не може никой да каже, че сте го получили ей така, че ви е дадено.

28. Най-добрият изход винаги минава „през“.

29. В 20-те си прекарвате много време в отчаяно желание хората да ви харесват. 30-те са годините, в които е по-важно хората да ви познават такива, каквито сте в сърцето си.

30. Да остаряваш не означава, че всичко ти е ясно. Да остаряваш означава да помъдряваш за факта, че всъщност нищо не знаем. И именно това прави живота приключение, пълно със страхотни истории, които предстоят да се случат. 

 

Вижте още:

Нещата, които спрях да харесвам на 30


 

Коментари към "30 урока, които научаваме на 20, но разбираме на 30 ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg