7 решения за по-добър живот

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

От теб зависи. Да, от теб зависи дали животът ще бъде тежък, труден, коварен. Или ще бъде невероятно приключение, изпълнено с красиви емоции и пълноценни мигове на щастие.


Трудно е за осъзнаване, знаем. Но във всяка една минута всеки от нас избира какъв да бъде животът му – да бъде мъчителен или да бъде прекрасен. Избор, който влияе върху ума, тялото и душата, върху настоящето и бъдещето ни.


Вземете решението винаги да избирате по-добрия живот.


Освободете се от миналото


Миналото е багаж, който ни пречи да изминем пътя, по който сме поели. Пречи ни да се спрем на всеки кръстопът, защото ни тежи, пречи ни да видим всяка възможност, защото премрежва погледа ни. Няма как да продължите живота си и да му се наслаждавате, ако направите миналото си постоянен свой спътник. Освободете се от миналото, защото, както сме го казвали и преди, имате единствено и само настоящият момент и каквато и роля да е изиграло миналото ви в това какъв сте сега, то не ви определя.


Не приемайте нещата лично


Хората имат една склонност, която, честно казано, ни пречи да изживеем истински и с наслада всеки миг от живота – вечно премисляме и анализираме всички детайли от деня. Мислим си, че животът е гаден, когато се случи нещо неприятно. Питаме се "защо", когато някой ни напусне. Проваляме се и страдаме от това. Много е трудно да изкорениш от душата си това вечно анализиране и изпадане в тъга, но истината е, че не бива да приемаме нищо лично. Срещаме хора и се разделяме с тях, едни харесваме, други не, едни харесват нас, други не. Нещата се случват. Стават земетресения, срутват се сгради, Земята се върти, времето тече. А всеки един от нас е център в своя си живот. Не в нечий чужд. "Защо аз" е коварен въпрос, който трябва да се отучим да си задаваме. Защото си жив! Толкова.


Изберете по-малкото


Нещо, което ни затормозява и пречи да се чувстваме добре – склонни сме да се вторачваме в събития и вещи, да издигаме себе си до висини, от които се сгромолясваме грандиозно. Един наистина прекрасен навик, който с времето ще оцените, е да изберете да живеете простичък, свободен и много по-щастлив живот. Говорете по-малко, за да може да слушате, яжте по-малко и се обличайте по-семпло. Отървете се от хората, които ви заливат с негативизъм, защото нямате нужда от тях.


Оценете какво имате и бъдете благодарни за него


Изключителна мощ се крие в благодарността. Това е нещо, което може коренно да промени живота ви. Да, знаем, че сега ви звучи абсурдно, но ако си дадете шанс и опитате, ще се изумите колко промени ще настъпят в живота ви. Всеки един ден бъдете благодарни за всичко, което имате и което ви се случва – колкото и малко или незначително да ви се струва сега, оценето го и благодарете, че го имате. Така фокусът на съзнанието ви се измества от "нямам" на "имам" и възможностите започват да се случват още повече и по-добри.


Спрете да се тревожите за бъдещето


Непрекъснатата тревога за това, което би могло да се случи, ви лишава от изживяването на настоящия момент, а именно в него се случва животът. Постоянно се опитваме да предвидим какво ще се случи, да го предотвратим, планираме и живеем в стрес, защото нещата не вървят по плана. А животът е такъв – той просто е пълен с изненади. По-добре да го живеем пълноценно, отколкото нонстоп да умуваме и да очакваме нещо лошо да се случи – усложняваме го излишно. Пуснете се по течението.


Вие сте си самодостатъчни


Другия голям проблем на много хора - вечното очакване, че ако намерим половинката си, ще бъдем щастливи, ако спечелим от тотото, ще бъдем щастливи, ако шефът ни харесва, ще бъдем щастливи, ако сме център на купона, ще бъдем щастливи. Нищо подобно. Време е да осъзнаете, че не се нуждаете от някой друг, за да се чувствате добре и да живеете щастливо. Спрете да чакате другите. Да, ние сме социални животни и не можем да живеем сами, но това не значи, че сме непълноценни без другите хора, напротив. Когато оцениш себе си и разбереш, че сам си си достатъчен, за да си щастлив, едва тогава отношенията ти с другите ще бъдат истински.


Отворете сетивата си за нови възможности


Ако искате да живеете вълнуващ живот, изберете да го правите извън зоната си на комфорт. Поемайте рискове, опитвайте нови неща, предизвиквайте себе си колкото се може повече. Отворете всичките си сетива за новите възможности, които ви се предлагат и не се страхувайте да се имзъкнете от онова, което ви се струва удобно. Това е начинът да израствате, да подобрявате живота си, да се учите, да се чувствате свободни и пълни с живот.

 

Вижте още:

10 навика, които носят добро настроение

10 начина да заобичаме себе си! Oт Луиз Хей
 


 

Коментари към "7 решения за по-добър живот":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg