7-те убеждения на успеха

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Успехът изисква солидна система от вярвания и убеждения. Научите ли съзнанието си да вярва в някои истини за успеха, нищо няма да ви пречи да постигнете желаните резултати.


Има 7 основни вярвания, които ще ви помогнат да успеете във всички начинания. Прочетете ги и сами ще осъзнаете колко са важни, за да имате съзнанието на преуспелия човек.


Всичко си има причина


Успелите хора вярват, че има цел зад всяка събитие и ситуация. Дали ще бъде урок, който трябва да научите, или промяна в пътя, по който сте поели, те вярват, че каквото и да се случва е предопределено да се случи. Затова, вместо да се самонаказвате с негативни емоции, когато нещо не върви добре, потърсете ползите от ситуацията. Да, някои събития са толкова тежки и трудни, че няма да е лесно да видите в тях нещо добро, но дължите на себе си да опитате да извлечете максимума от ситуацията. Колкото и жестоко да звучи, много често великите дела идват след големи трагедии. Животът често не върви както сте го планирали, но ако искрено вярвате, че всичко се случва по някаква причина, ще откриете нови пътища, ще постигнете нови успехи.


Провал не съществува


Има само изживявания, които ни дават уроци. Време е да осъзнаете, че провалът е част от процеса на успеха. Веднъж придобиете ли културата, която не вижда провал, а само опит и резултати, ще махнете от себе си огромна негативна енергия, която ви пречи. Когато нещо, което сте направили няма успех, не си казвайте "Провалих се". Повтаряйте си "Научих нещо. Научих, че тази техника/метод/стратегия не работи. Ще опитам друго." За да постигнете големи успехи, трябва да промените начина, по който гледате на провала, в нещо конструктивно, което ще ви кара да продължавате, докато не постигнете успеха.


Поемете отговорност


Истинските лидери са тези, които ще поемат отговорност, без значение дали е позитивна или негативна. В природата ни е да прехвърлим вината върху другите, но приемането на отговорността е нещо, което дава невероятна сила. Ако вярвате, че няма провал, а само опит и уроци, във ваш интерес е да поемете отговорност, защото знаете, че ще постигнете целите си. Това е израз на лична сила и зрялост, необходими, за да се превърнете в преуспял човек.


Няма нужда да разбирате всичко перфектно


Може би сте забелязали, че успелите хора се справят добре с много различни занимания, но не са майстори във всички тях. Те знаят най-важното, без да навлизат в супер детайли. Може и да имате познания във всички сфери на бизнеса си, но това не означава, че сте експерт във всяка една от тях. Успешните хора оставят тесните специалисти да си свършат работата, но знаят достатъчно, за да ръководят всички звена.


Най-големият ви ресурс са хората


Не може да изкачите стълбата на успеха сами. За съжаление това е нещо, което много мениджъри забравят. По пътя до върха имате нужда от хора, които да ви помагат. Тези, които успяват да се изкачат най-високо, са тези, които се отнасят към колегите и служителите си по най-добрия възможен начин. Усещането за екипност и уважението са задължителни условия за постигане на успех. Когато имате успешен екип, който работи с удоволствие, успехът няма да закъснее.


Работата е игра


Едва ли познавате някой, който е постигнал завидни успехи в работа, която мрази. Колкото и клиширано да звучи, историята е показала, че важна част от успеха е това да обичате работата си. Всички се опитваме да намерим занимания, които освен финансовата стабилност, която ни е така необходима, ни носят и удоволствие и удовлетворение. Ако гледате на работата си само като начин за правене на пари, тя няма да бъде нищо повече от това. Но тогава не разчитайте и да бъдете супер успешни в нея. Рано или късно ще стане изтощително да вършите това в продължение на осем часа на ден. Ако я няма искрата, това е просто нещо, което гадният живот ви налага да правите(а всъщност животът не е гаден).


Няма успех без отдаване


За да постигнете големия успех, трябва да сте много отдадени, трябва да поемете голям ангажимент. Най-успешните хора обикновено са тези, които са се отдали най-силно на заниманието си. Успехът идва на определена цена – да правите каквото се наложи(не говорим обаче за мръсни игри), за да постигнете целите си. Когато обаче сте заети с любимото си занимание, готовността да давате повече от себе си идва неусетно.
 


 

Коментари към "7-те убеждения на успеха":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg