7 цели растителни храни, които облекчават болка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети

Всички изпитваме болка и дискомфорт понякога. За някои това може да е рядко срещано явление, а за други болката е част от ежедневието. Каквато и да е продължителността, животът с болка може да бъде изтощителен както психически, така и физически.

За тези, които търсят облекчение и здраве чрез природни средства, има различни опции, които могат да се окажат полезни без да имат страничните ефекти на много от лекарствата. Независимо дали страдате от хронична болка или просто искате да имате тази информация, имайте предвид следните опции.

1.Канела

 

Можете да благодарите на канелата, че помага за намаляване на болката, особено по отношение на дискомфорт в ставите и артрит. В нея има цинамалдехид - съединение, което осигурява противовъзпалително действие. В допълнение, можете да разчитате на канелата, за предотвратяване на спазми, особено според научните открития, потвърждаващи нейната ефективност.

Лесно е да увеличите дозата канела, например сутрин със закуска от плодове, овесени ядки и др. зърнени закуски. Може да я добавяте и към десерти, тиква, кисело мляко изобщо да проявите въображение.

2. Вишни

 

Освен, че са вкусни , черешите също играят ценна роля за намаляване на болката. По-конкретно, вишните са най-добрият ви залог по отношение на облекчаването на болката - особено за мускулите, ставите и артрита. Благодарение антоцианините и полифенолите, болката може да бъде ограничена чрез намаляване на възпалението. Тези съставки имат доказана сравнима ефективност с аспирина.Въпреки че класическите череши са по-лесни за достъп и по-често се включват в рецептите, целта тук е вишната. Но не се обезсърчавайте - просто заместете черешите с вишни в рецептите, в които са включени.

3. Цвекло

 

Когато става въпрос за мощност на пигменти и здраве, цвеклото не може да бъде победено. Малцина биха предположили, че то помага за намаляване на болката. Силният цвят и болкоуспокояващите качества на цвеклото идват от беталаините, които са антиоксиданти, полезни за успокояване на лесно възбудими  зони. Те позволяват облекчаване на болката и е научно доказано, че помагат особено за хора с артрит.

Може да го комбинирате с картофи, моркови, нахут за хумус, да направите крем супа или салата с цвекло.

4. Папая

 

Този забравен плод е достоен аутсайдер. Папаята има папаин, ензим, който намалява възпалението и е бил използван от хилядолетия за лечение на дискомфорт.  Ензимът подпомага облекчаването на болката, като разгражда протеините, които я причиняват. Всъщност той понякога се инжектира в местата с болка като метод за облекчение.

Не ограничавайте консумацията на папая само до сутрешните си плодови ястия. Въпреки че класическите варианти като сурово смути с папая и ябълка са идеални за плодово освежаване, не се колебайте да експериментирате допълнително! Добавете го към основни ястия и салати.

5. Лют червен пипер

За тези от вас, които обичат да подправят храната,лютия пипер също може да облекчи болката. Можете да благодарите на капсаицина в него за способността му да намалява сигналите за болка към мозъка. Въпреки че тази съставка често се използва локално за болка, можете също да я включите в диетата си. Всъщност пиперът е приветстван като аналгетик, който също може да бъде използван, за да помогне при хронична болка. Освен към супи и основни ястия, напоследък лют пипер се добавя и към десерти и дори шоколад!


 

Коментари към "7 цели растителни храни, които облекчават болка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg