8 съвета за отслабване от фитнес треньори

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Мисия стройно тяло е в разгара си за много жени. Доста от желаещите да влязат във форма дами обаче не постигат завидни резултати, защото се впускат в необмислени режими с драстични диети и неправилни тренировки. Обмислете добре какъв режим започвате, ако ви се иска да свалите някоя и друго кило. Ние открихме и чудесни съвети от фитнес треньори, които споделяме с вас.

1. По време на първата тренировка правете упражнения за всички мускули. Не се бойте да натоварите цялото тяло, мускулите ще ви заболят така или иначе. След това става по-лесно. Но не правете упражнения с максимални тежести, запомнете, че целта на първата тренировка е да раздвижите мускулите, а не да се скапете на следващия ден. Изберете по-малки тежести от максималното, на което сте способни.


2. Не забравяйте да загреете! Винаги, преди всяка тренировка, направете разгрявка. Ходите в залата или тренирате сами у дома, за да сте здрави и красиви. Без загряване рано или късно може да се нараните. Но какъв ще бъде резултатът от вредата – никой не може да каже. Със сигурност няма да искате да си докарате бъдещи проблеми. Нито една тренировка не трябва да започва без загряване.


3. Посещавайте залата не по-често от 2 пъти седмично. Такава интензивност на заниманията помага на тялото да премине етапа на привикване и да се подготви за по-сериозни тренировки. По-чести тренировки като за начало могат да доведат до свръхнатоварване, а това нарушава хормоналния баланс, бърза загуба на тегло и здравословни проблеми. Степента и честотата на трениране може да увеличите чак след две-три седмици.


4. Спортът е нещо като наркотик и с времето ще забележите, че не можете без него. Най-трудното нещо е да започнете.


5. Храненето! Не мъчете организма си. Ако сте гладни, а и ви чака здрава тренировка, спомнете си тази фраза: "Яде ти се? Изяж ябълка! Не ти се яде ябълка – не си гладна." До половин час преди тренировка си направете малка закуска – половин ябълка, грейпфрут или круша са напълно достатъчни, за да утолят глада и да окажат влияние на организма. При правилен хранителен режим организмът ще черпи енергия от собствените си запаси.


6. Бъдете готови за емоционални атаки, пренастройване на хранителните навици и активен начин на живот – тялото буквално ще моли за сладости. Това е в резултат на опита на организма да запълни липсата на захарта, която сте престанали да му давате в обичайните количества. Важно е да издържите на този "глад за сладко" и да не се поддадете на изкушението, защото в противен случай е възможно да си върнете тройно свалените килограми.


7. Водният баланс! За да се избавите от излишните килограми, трябва да изпивате минимум по 1,5-2 литра вода. Водата ускорява метаболизма с 30%. Което значи, че ако изпивате такова количество вода всеки ден в продължение на година, ще махнете от себе си още 2-3 килограма.


8. Гледайте се често в огледалото! В първия ден от новия ви начин на живот си направете снимка в цял ръст без лицето. Правете това всяка седмица и бързо ще видите как се променя тялото ви. Това е психологически трик, който ще ви помогне да запазите мотивацията си и да продължите упорито с режима си.

 

Вижте още:

Упражненията, с които ще стопите любовните дръжки

Петте стъпки за стегнат корем


 

Коментари към "8 съвета за отслабване от фитнес треньори":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg