Агнешко със спанак

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Наближават великденските празници, а заедно с тях и Гергьовден... Или с други думи – сезонът на ястията с агнешко е открит! Така че да потренираме от сега в приготвянето им! Какво ще кажете за агнешко със спанак!

Необходими продукти:
3 с. л. краве масло
1 връзка пресен лук
1 ч. л. червен пипер
1 кг агнешко месо
1 ч. ч. вода
2 кг спанак
магданоз
2 с. л. брашно
сол и смлян черен пипер
кисело мляко

Начин на приготвяне:
Месото се почиства, измива, подсушава и се нарязва на средни парчета.

Лукът и спанакът се измиват и подсушават.

Бялата част на зеления лук се нарязва на ситно и се запържва в 1 с. л. краве масло. Поръсва се с червен пипер и се прибавя месото. Запържва се от всички страни за 2-3 минути. Прибавят се ситно нарязаните пера от зеления лук.

Агнешкото месо се посолява и се сипва 1 ч. ч. Вода. Ястието се кипва и се оставя да се вари, докато месото омекне (около 40 минути). Прибавя се нарязаният на дребно спанак.

Отделно се прави запръжка като се разтопява останалото масло и се прибавя брашното и се разбърква добре. Запръжката се разрежда със соса от агнешкото със спанак, след което се изсипва в тенджерата.

Ястието се разбърква и се оставя да къкри още малко. Агнешкото със спанак се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Разпределя се по чинии и се поднася с кисело мляко.  


 

Коментари към "Агнешко със спанак ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg