Бананов кекс. Ямайски!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Не бяхме чували за ямайски бананов кекс, но трябва да ви кажем, че звучи много вкусно. И е! Забъркайте си го и се убедете сами...

Необходими продукти:
2 с. л. мек маргарин (масло)
2 с. л. крема сирене
230 г захар
1 яйце
280 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/8 ч. л. сол
2- 3 броя банани
125 мл прясно мляко
2 с. л. тъмен ром
1 ч. л. настъргана кора от лайм
2 ч. л. сок от лайм
1 ч. л. ванилова есенция
60 г ситно нарязани орехи
30 г кокосови стърготини

За глазурата:
60 г кафява захар
2 ч. л. маргарин
2 ч. л. сок от лайм
2 ч. л. тъмен ром 
2 с. л. смлени орехи
2 с. л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 190 С, а формата за печене се намаслява и се оставя встрани. 

2 с. л. маргарин и крема сиренето се разбиват с миксер на средна скорост. Прибавя се захарта като се продължава да се разбива сместа. После се добавя яйцето и още един път се разбива добре.

В отделна купа се пресява брашното заедно с бакпулвера, содата и солта.

Бананите се пюрират и се смесват с млякото, рома, ваниловата есенцията, настърганата кора и сока от лайма.

Пресятото брашно и банановото пюре се прибавят последователно към маслената смес като след всяко се разбърква добре. Към получената смес се прибавят орехите и кокосовите стърготини.

Тестото се излива в подготвената форма и кексът се пече 50-60 минути като готовността се проверява с клечка.

За да приготвите глазурата:

В малка тенджерка се смесват маргарина, захарта, сока от лайма и рома. Довежда се до леко кипене и се вари 1 минута при постоянно разбъркване. После се сваля от котлона и се прибавят орехите и кокосовите стърготини.

С получената глазура се покрива топлият кекс.

Да ви е сладко!  


 

Коментари към "Бананов кекс. Ямайски! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg