Брауни с лешници и черен шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Влюбихме се в един сладкиш и макар че е малко пипкав за приготвяне, смятаме да ви изкушим с него. Подозираме, че едва ли ще устоите... Какво ще кажете за брауни с лешници и черен шоколад? Ммм, звучи страхотно, нали? Ето как става...

Продукти:
1/2 ч. ч. брашно (пресято)
1/2 ч. ч. полуразстопено масло
1/3 ч. л. бакпулвер
2 с. л. 2 с. л. какао д-р Йоткер
1 ч. ч. захар
2 бр. яйца
1-2 пак. ванилия
80 гр. лешници (предварително леко запечени и нарязани)
25 гр краве масло
100 гр. пудра захар (пресята)
100 гр. черен шоколад
100 гр. прясно мляко

Начин на приготвяне:
Включвате фурната на 180 градуса, да се загрява.

Намазнявате дъното и стените на подвижна форма за печене (24 см.) и слагате на дъното хартия за печене.

Разбивате маслото със захарта, прибавяте едно по едно яйцата и ванилията и продължавате да разбивате с миксер за около 5 минути. След това прибавяте към сместа предварително пресятите и смесени брашно, какао, бакпулвер и сол. Бъркате за съвсем кратко с дървена лъжица или силиконова шпатула, но не и с миксер.

Накрая прибавяте 30 г лешници като предварително, леко ги набрашните с 1 к. л. Брашно, за да не потъват на дъното на сладкиша.

Изсипвате сместа във формата и печете на 180 градуса за 25 минути( не повече). Вътрешността на сладкиша ще е влажна, но това е добре.

Накрая изваждате сладкиша от фурната и изчаквате да изстине напълно (минимум 30 минути).

Пригответе глазурата като на водна баня, сгорещете млякото, прибавете начупения шоколад, маслото и пудра захар. Не забравяйте да бъркате през цялото време! Получава се много приятна тъмна консистенция на разтопен лъскав шоколад.

Извадете изстиналия сладкиш от формата, отстранете хартията и го поставете обратно в нея. Надупчете го на няколко места с вилица и залейте с глазурата.

Оставете така за 1-2 часа да стегне глазурата.

През това време запечете лешниците на микровълнова фурна за 2-3 минути, нарежете ги на едро и оставете да изстинат.

Непосредствено преди сервиране поръсете сладкиша обилно с ядките.

Да ви е сладко!
 


 

Коментари към "Брауни с лешници и черен шоколад":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg