Бъди себе си! И да не ти пука от другите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Силиконки

Да бъдеш себе си е личен избор, който изисква смелост, доблест и най-вече Любов. Най-голямата Любов – тази към теб самия. Понякога не е лесно да се заобичаш истински и често проблемът е в това, че човек има склонността да се самоопределя спрямо другите. 

Затова ето няколко съвета как да се превъзпитате в това отношение...

Просто се приемете такива, каквито сте
Имате само това тяло, само това лице, е, характерът може да се доизгражда, можем да се учим да сме по-добри... но ние сме това, което сме. И за да се усъвършенстваме, първо трябва да се научим да се приемаме и обичаме. Никой, никой не може да ви обича повече от вас самите.

Игнорирайте тези, които ви съдят
Причините за това други хора да не ви приемат могат да са много. И обикновено, проблемът е в самите тях. Приемете, че няма как да се харесате на всички, игнорирайте тези, които ви влияят зле и се стремете да харесвате себе си.

Кажете си, че се обичате
Следното упражнение много помага. Застанете пред огледалото и си повтаряйте: „ Аз съм си аз. Обичам себе си, приемам себе си, и на тези, които съдят външното ми аз ще им бъде много трудно да се доберат до вътрешното ми аз".

Усмихвайте се на критиката
Усмивката винаги помага. Разбира се, тя трябва да е искрена, но дори в моментите, когато ви е трудно да се усмихнете, направете го. Широко! В началото може би ще е фалшиво, но ще видите, че това ще се промени. Когато ви критикуват, осъждат, не разбират... Когато другите ви карат да се чувствате зле, приложете този трик. Така ще помогнете на себе си и ще обезоръжите другите.

Правете каквото искате
Има свобода и свободия. За да се развива човек, той трябва да си позволи личната свобода да изрази себе си. Затова, когато правите нещо, задайте си въпроса дали го искате наистина. И си отговорете - честно. 

Спрете да мислите за това какво си мислят другите
„А какво ще си помислят другите?“ - този въпрос винаги ни е звучал като представителна извадка от комунистическият начин на живот. И старите и новите режими си имат своите недостатъци, но работата е там, че ако ви пука за мнението на другите, никога няма да сте щастливи. Не казваме да сте безсърдечни – човешката съпричастност и взаимопомощ са едни от най-големите ценности. Но когато нещата засягат само вас, не позволявайте на другите да определят живота ви.

Ценете се
Разберете, че във вашият филм вие сте главният герой, от вас зависи какво ще получите и докъде ще стигнете. Другите са просто статисти.  Ако вие не се цените и другите ще следват примера ви. 


 

Коментари към "Бъди себе си! И да не ти пука от другите ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg