Какво е да си меркантилна жена?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Силиконки

Що е то „меркантилен”, „сметкаджия”? Това е човек, пристрастен към печалбата, склонен към материализъм.

Изгодата за него е на първо място, той е готов да стори всичко, за да постигне целите си в материален аспект, включително и до прояви на патология – убийство, садизъм и прочие. 

В наши дни не зная дали се стига чак до убийство, но със сигурност се стига до умъртвяване на най-общочовешки, неизмерими в пари, ценности.

Чували сте за меркантилната жена, за нейните прояви, морал и ценности, които всъщност не са толкова безценни и неизмерими във финикийски знаци.

Меркантилната жена съществува! Дали заради времето, в което живеем или просто винаги е имало такъв сорт дами, не зная.

Колко жалко, господа, ако ви липсва лъскав джип, скъп костюм, ако не пиете марков алкохол, то, май сте обречен да останете сам.

За мъжа, ясно, животът му е нелек, „орисан” на самота, но какво е да си меркантилна жена? Какво е да носиш тази хартиена корона, да стъпваш с тънките токчета по павираната улица? Какво е да наостряш всеки ден маникюра си за поредното нощно „жертвоприношение” и да светиш с очи за „жертви” от опушените сепарета, да мислиш като хиена?

Какво е да носиш злато на клепачите си и сладникав аромат по врата си в комбинация от душевна гнилост и ферментирала чувствителност?

Могат да бъдат зададени още толкова въпроси, но за жалост отговорът ще е прекалено наситен с ярко червено червило, мирис на кисело вино и дрехи по пода.

Трудно е навярно да бъдеш от меркантилните жени... Защо ги има? Защо са такива? Все пак предлагането зависи от търсенето.

Дали породата „меркантилна жена” не е възникнала именно от това, че някой някъде не е имал нищо друго да предложи на една жена, освен материални ценности и облаги?

Или просто пазарната икономика е разширила кръгозора си? Или всеки е доволен и от това, което дава, и от това което получава – пари, а всъщност нищо!


 

Коментари към "Какво е да си меркантилна жена?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg