Вкусна торта „Мляко и мед”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За да подсладите мързеливата събота, сме ви подготвили една неустоима торта, която съчетава още по-неустоима комбинация – мляко и мед! Попаднахме на рецептата в блога towerwitch.blogspot.com и решихме, че определено си заслужава да я споделим с вас…

 

Необходими продукти:

1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност

1 ч.ч. захар

2 с.л. мед

30 г краве масло, меко

2 яйца

2-3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. канела

 

За крема:

60 г ванилов пудинг/нишесте на прах за 800 мл прясно мляко

600 мл прясно мляко

7-8 с.л. захар

½-1 ч.ч. краве масло

 

Начин на приготвяне:
Захарта, медът и маслото се смесват в тенджера на тих огън. Бърка се докато захарта се разтопи и след това сместа се оставя да поизстине.

Добавят се разбитите яйца и отново се загрява на тих огън, за да се поотпусне сместа. Бърка се до хомогенно смесване.

После сместа се сваля от котлона и се добавят 2 ч.ч. брашно със содата и канелата. Бърка се енергично. Върху набрашнена повърхност се замесва меко тесто като постепенно се прибавя останалата част от брашното. Ако все още лепне се прибавя колкото е необходимо, за да престане.

Дели се на 6 еднакви части, които се разточват върху набрашнена хартия за печене. Оформят се 6 кръгли платки с диаметър 26 см и дебелина 2-3-мм.

От изрязаното тесто се оформят фигурки за украса на тортата. Пече се в загрята до 180°С фурна за около 5 минути.

 

Приготвяне на крема:
Сварява се по-малко от написаното на пакетчето мляко, за да не стане много рядък крема. Следва се описания на пакетчето начин на употреба.

Кремът се подслажда. Добавя се мекото краве масло и се разбива до гладка смес.

Кремът и блатът се оставят да изстинат. След това се оформя тортата като се редуват блат и крем, блат и крем и т.н.

Накрая завършва с крем. Аранжира се с медени фигурки и се ръси с шоколадови пръчици или канела. И готово! 


 

Коментари към "Вкусна торта „Мляко и мед”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg