Гофрети с тиква

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ехоооо, къде са ви камбанките?! Остават само 16 дни до Коледа, а нашето коремче вече става доста нетърпеливо да го напълним с всевъзможни празнични вкуснотийки! И понеже сме сигурни, че и вашият апетит е доста изострен от аромата на лакомства, който се разнася навсякъде, решихме да ви изкушим нещо вкусно за закуска – гофрети с тиква.

Необходими продукти:

Олио (или незалепващ спрей за готвене)
4 яйца
3 с. л. кафява захар
1 3/4 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. варена тиква
2 ч. л. ванилия
1 ч.ч. смесено брашно
2 ч. ч. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1/4 ч.л. джинджифил
1/4 ч. л. карамфил
1/3 ч. ч. печени орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте гофретника и намажете с олио. Отделете белтъците на две от яйцата и ги разбийте в голяма купа. Добавете останалите две яйца към белтъците и разбийте с миксер. Към сместа прибавете тиквата, кафявата захар и млякото. Разбийте докато всички продукти се смесят добре. Добавете и брашното, содата бикарбонат, солта, канелата, индийското орехче, джинджифила и карамфила в яйчената смес. След това счукайте орехите на прах и ги добавете последни. Излейте ¾ от сместа в гофретника и оставете да се пече около 3 минути, за да станат гофретите хрупкави. Преди да изсипете следващата, намажете отново с малко олио.

Е,приятели, сигурни сме, че ще си оближете пръстчетата! Така че, пишете по-бързо писмата до белобрадия старец и се отдайте на това тиквено удоволствие.


 

Коментари към "Гофрети с тиква":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg