Графиня Волфскийл и съветите й за здраве и красива фигура

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети
Графиня Волфскийл и съветите й за здраве и красива фигура

Графиня Анджелика Волфскийл

Като типична жена, бях силно въодушевена преди да се срещна с Графиня Анджелика Волфскийл, която е у нас за втори път по покана на Асоциацията на лекарите хомеопати в България.

Бях въодушавена не само защото ми предстоеше да се запозная с истински благородник, но и заради философията, която тя споделя. А именно, че специалистите трябва да се насочат и към хората в чудесно здраве, за да им помогнат да го запазят за дълго.

Поне за мен, именно този подход означава да осъзнаеш здравето като най-ценния дар, който ни е даден!

Зад гърба си графинята има богат опит като натуропат и от години се занимава с алтернативно лечение чрез Шуслерови соли. Нямах търпение да разбера повече за тези природни стимулатори на собствените сили за лечение на организма. Наистина, за впечатляващите им свойства може да се говори много. Но нека самата Графиня Анджелика Волфскийл ви сподели и някои  практически съвети за хранене, за които разказа по време на  пресконференцията…

Оказва се ,че има голямо значение в кои часове от деня си хапваме определени храни. Как да подбираме менюто си?

Суровите плодове, салати и животинските протеини е добре да се приемат до 16.00 ч. След 18.00 ч. не е препоръчително да се вечеря, а ако се налага, храната трябва да е съвсем малко и преди всичко да не съдържа сурови храни. Те ферментират в червата и се получават алкохоли, които дълготрайно увреждат черния дроб. Протеините с животински произход също е добре да се ограничават вечер.

Всеки орган има фаза на активност и почивка. Например, англичаните не случайно пият своя чай в 5 ч. следобед. По това време бъбреците са в активната си фаза и с чая тялото още веднъж приема топлина и течности.

Бихте ли препоръчали конкретни храни, които са полезни в различните часове на деня?

Сутрин е най-добре да се заложи на топла закуска с варени зърнени каши. Може да се хапне и малко хляб с авокадо или нетлъст салам - например, пресни и добре узрели плодове, мляко, сирене и кашкавал. Заложете на билков чай, а кафето оставете за по-късно.

За обяд са подходящи малки количества сезонна салата, но не от хладилника, супи от зеленчуци, месни бульони, бяло, лесно смилаемо месо, а може и агнешко или дивеч. Леща, ориз, картофи, паста, грах, булгур, амарант, месните видове пшеница – те също трябва да се хапват по това време. Добри варианти са салата от рукола или горчива салата и хрян.

Около и малко след 16.00 ч. може да се консумират варени плодове на пара или сухи плодове.

Вечер забравете за салатата със сурови зеленчуци! Те ферментират и образуват алкохоли и така предизвикват газове и киселини. А черният дроб трудно се справя с това предизвикателство през нощта. Изберете задушения им вариант и изобщо - лесно смилаеми продукти.

Тестените изделия също не са за вечер. Простата логика е следната - те се произвеждат от брашно, брашното сгъстява течности в кухнята, следователно и в нашето тяло. Това води до покачване на кръвната захар и нивото на инсулина, а ако то е високо вечер, тялото не може да разгражда мазнини през нощта.

Какъв режим препоръчвате на пациентите си с наднормено тегло?

При всички положения трябва да се сложи край на сладкото, мазното, на свинското и на пушените и мариновани храни. Фаст фууд продуктите, алкохола, кафето и соковете също трябва да се избягват.

Вечер не препоръчвам и твърдото и полутвърдо сирене, изварата, млякото, ориза и картофите. Но за това пък като цяло силно препоръчвам повече движение и ежедневно бягане с умерено темпо в началото.

Хубаво е да се наблегне на висококачествени студено-пресовани масла, зрели плодове и зеленчуци, бяло месо на пара или риба 2–3 пъти на седмица за обяд, които да комбинирате със зеленчуци или салата според сезона.

Пиенето на достатъчно топла вода също е много важно за отслабването и редуцирането на глада.

И един трик – храната да се сдъвква много добре и да се става от масата с леко чувство на глад.

Вие съветвате и да се внимава с пълнозърнетстите продукти. Защо?

Да, ако са произведени от несмлени и необработени термично зърнени култури. Тогава те не могат да бъдат преработени от тялото и могат да предизвикат ферментация.


 

Коментари към "Графиня Волфскийл и съветите й за здраве и красива фигура":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg